Præsentation af liebhaver hestestutteri til salg:

Ref. nr. L00561PL:

Unik luksus hestestutteri i det nordøstlige Polen, med et areal på 60 ha privat landbrugsjord.
Ejeren tilbyder selskabets aktier til salg i en diskret transaktion.Beskrivelse:


Et unikt og meget præsentabelt hestestutteri og med potentiale for en jagtejendom. Perfekt til både permanent ophold og fritid for den kræsne naturelsker.

Stedet er ganske unikt i betragtning af dets historie, placering og ekstraordinære kvalitet af bygningerne og jordlayoutet.

For dem, der nyder at leve i harmoni med naturen, værdsætter en sund livsstil, er det et ideelt match med et stort potentiale til at erhverve din egen oase eller drive din egen virksomhed.

Beliggenhed:

Stutteriet ligger i en unik vidunderlig natur i det vestlige Warminsko-mazurskie, ved grænsen til Pomorskie, i skovene, ved siden af Elbląg Upland Landscape Park, på en 130 m højderyg, over den lille landsby Kadyny, Vistula-lagunen og Østersøen.

Skoven, der omgiver Ostrobrzeg, er delvis "skovbevarende" med sin nærmeste nabo til det franciskiske kloster tæt på Kadyny og på den anden side - 2,5 km væk - landsbyen Pagorki og Lecze. Der er udsigt til søen Zalew Wislany og Krynica Morska fra ejendommen.


Historie:


Landsbyen "Kadyny" blev sandsynligvis grundlagt i det 13. århundrede af de teutoniske riddere. Den første registrerede ejer af disse lande var Hans von Baysen, en preussisk adelsmand, der boede i det 15. århundrede. I det 17. århundrede blev Kadyny en ejendom af Schlieben-familien, der byggede et palads her. Efter at have skiftet ejere flere gange i slutningen af det 19. århundrede gik ejendommen til den tyske kejser, Wilhelm II. Takket være hans indsats begyndte Kadyny en periode med stor udvikling, hvor paladset blev renoveret og rekonstrueret for at gøre det til en sommerbolig for Wilhelm II. Landsbyen blev udvidet og genopbygget på samme tid.

Ostrobrzeg tilhørte den statlige stutteri Kadyny men blev adskilt og efter den tid den skandinaviske ejer så et stort potentiale i Ostrobrzeg som en base for deres bestand af fuldblods raceheste. Det var i slutningen af 1980'erne. I løbet af den tid besluttede ejerne at give gården et nyt liv. Det tog 2 år konstant renovering, praktisk talt nedtagelse og genopbygning af det med respekt for bevarelse og etik.

Heste flyttede ind først, og i begyndelsen brugte familien Ostrobrzeg som deres andet hjem - tilbragte de store tid i varme somre og kolde vintre. I 2001 besluttede familien at flytte hit permanent og styre gården.

"På grund af Ostrobrzeg og dets storhed har jeg nydt at bo her i mere end 20 år nu. Jeg har en stor lidenskab for begge - heste og natur ”, siger ejeren.


Ostrobrzegs natur og potentiale:


Ostrobrzeg er et af de bedste steder at opdrætte heste. Det er stille, har nogle moderate rullende bakker - god til muskelopbygning, god jord til at dyrke nærende foder og græsning, sunde stalde, egen vandforsyning rig på calcium til knoglevækst osv.

Ostrobrzeg er også et godt sted at jage - med sin store vifte af vilde dyr som vildsvin, sika - som er meget speciel til dette område, engang importeret fra Japan som en gave til Kaiser Wilhelm II - kejseren af Østpreussen.

Placeringen her er unik med dens afsondrethed og historiske links. Derfor er der mange muligheder for at leve og drive forretning.

Juridisk status:

Ca. 60 ha privat jord.

Juridisk ejer:

Ejendommen er ejet i en holdingsstruktur.
Driftselskabet er en polsk juridisk person (Sp. z o.o.).

Benyttelse:

Den nuværende ejer har opdrættet Araber galopheste på ejendommen de sidste 20 år.

Jordkvalitet:

Markerne bruges hovedsageligt til græsning af hestene, kun skiftet med foderafgrøder af hensyn til god landbrugsrotation og -dyrkning.

Jordkvaliteten varierer fra sted til sted. Vi estimerer, at jorden hovedsageligt svarer til 'Tung lerjord' og 'Lerjord'.

Klima:

Stutteriet ligger på et plateau, ca. 140 m over havet, omgivet af naturlige skove og med den vestlige kant af Elbląg Upland Landscape Park som nærmeste nabo.
Klimaet i dette område er påvirket af den korte afstand til Østersøen, hvilket gør det mildt og sundt for mennesker, heste og en lang række forskellige arter af dyreliv og planter.

Gennemsnitlige temperaturer og nedbør:

Bygninger:

Hestestutteriet "Ostrobrzeg" er ganske unikt i betragtning af dets historie, placering og ekstraordinære kvalitet af bygningerne og jords layout.

  • 429 m2 luksuriøst bolighus (2 etager) (ex. loftsrum, vinkælder)
  • 55.2 m2 garage
  • 2 x 137 m2 personale hus (ex. kælder)
  • 160 m2 gæstehus (inkl. kedel, geotermisk anlæg, wc, brændeovn)
  • 129.5 m2 stald (3 x bokse)
  • 427.5 m2 stald (12 x bokse) (inkl. kontor, foderum)
  • 612 m2 stald (13 x bokse) (inkl. værksted, sadelrum, foderum, vandfiltre, åben stald, opbevaring)

Udstyr & maskiner:

Et lille, men velorganiseret maskinupark er inkluderet.
Jesper Kjær
Telefon: 5136 1495      
e-mail: jk@jkaps.dk      
Kontaktformular  

Del på: