Landbrug i Mellem- og Østeuropa


Den perfekte handel starter med en god forhandling.

Landmænd vil gerne være selvstændige, men landbrugene er efterhånden så store og finansielt uhåndterlige at det er mere end svært at realisere drømmen.

Er du førstegangskøber og har aldrig købt fast ejendom før eller skænket investering en tanke, så er der mange ting du skal forberede dig på. Mange spørgsmål at besvare, både over for dig selv og over for dem der skal finansiere dig.

Er drømmen et familiebrug i nærheden af familie og venner, eller er et landbrug i udlandet en mulighed? Er drømmen at blive ejer af et hobbylandbrug, hvor man kan have et lønarbejde ved siden af, eller skal det være en stor effektiv bedrift? Er drømmen økologi eller er den konventionel produktion?

Når først tanken om at eje sin egen virksomhed er begyndt at tage form, så er der nogle konkrete spørgsmål, man meget hurtigt er nødt til at forholde sig til.

En god ide er, at begynde med at tjekke sig selv via denne lille tjekliste her 

Spørgsmålene lyder måske banale, men man er nødt til at tænke som en investor og det er essentielt at have styr på alle detaljer og finde en fællesnævner. Udover en masse penge, er der også mange følelser på spil, når drømmen skal realiseres.

Efter mere end 15 år med formidling af landbrug i Mellem - og Østeuropa, så har vi masser erfaring og gode råd til, hvordan man slipper nogenlunde smertefrit gennem nøglehullet.

Udover valget af den konkrete virksomhed m.v., så er der også hele finansieringsdelen og det obligatoriske papirarbejde, der følger med en transaktion. Et stort ukendt område for mange, og rådet er, at man benytter sig af de rigtige rådgivere, - og gerne flere. Når man investerer i udlandet kan det være svært at finde de rigtige rådgivere med den rette ekspertviden. En advokat kan ikke være ekspert på alle områder. Det er vigtigt at sikre sig, at han har den rette detaljerede viden og ekspertice om netop den transaktion som du skal i gang med.

Efterfølgende er det også vigtigt at få en ”second opinion” fra en anden advokat. Ingen er jo som bekendt fejlfrie og selv om den første advokat har sin uddannelse, erfaring og ansvarsforsikring, så er det bedst at en anden advokat kigger hele sagen igennem ”med friske øjne”, inden man underskriver. Hvis der senere hen viser sig at være fejl eller mangler, så hæfter advokaten måske nok rent økonomisk, men fejl kan alligevel komme til at påvirke dig negativt. Det er ikke alt der er dækket af en forsikring. Så - selv om du måske benytter dig af de bedste rådgivere, så betyder det ikke, at du ikke selv skal læse dokumenterne igennem. Tværtimod.

I en forhandling kan man godt hjælpe handlen på vej ved hele tiden at udvise fleksibilitet. Sæt dig godt ind i modpartens situation og kom med klare udmeldinger. Men vær også forberedt på at gå på kompromis. En god handel tilgodeser begge parter.

Det er svært at finde den perfekte ejendom - den findes måske slet ikke, men med mere end 15 års erfaring som landbrugsmæglere i Polen, Letland og Litauen har vi opbygget et stort og alsidigt netværk, som vi udnytter til at identificere de bedste opkøbsmuligheder og til at sikre at investorerne hjælpes igennem den komplekse proces det er at finde og erhverve den rette ejendom.

Vi tilbyder professionel sparring og netværk, som skal sikre at du får de bedste betingelser for at etablere og udvikle din virksomhed.

  Tilbage