Produktion af juletræer i Polen / Østeuropa


Sag. nr: L00464PL
Ca. 430 ha velforvaltet landbrugsjord til salg i Polen.
Meget velegnet til beplantning med juletræskultur.


Vil man etablere, eller udvide en eksisterende, produktion af juletræer, er der ide i at overveje det nordvestligste Polen. Her er investeringerne meget mindre end i Danmark og lønomkostningerne er kun 25-50% af hvad de er i Danmark. Det milde kystklima i det nordvestligste Polen minder om det danske og det er oplagt at etablere sig her. Producenter af juletræer og pyntegrønt har allerede etableret sig med plantager og flere følger efter.

Der produceres for øjeblikket mere end 30 millioner nordmannsgran (abies normanniana) om året i hele Europa - heraf ca. 12 millioner i Danmark, men efterspørgslen beregnes til mere end 33 millioner. Producenterne står altså i en gunstig situation. Med gode priser og stigende efterspørgsel, vil flere juletræsproducenter i de kommende år lægge produktion til udlandet.

Det europæiske juletræsmarked (stk.):
  • Antal husstande 220 mio.
  • Samlet forbrug af juletræer 140 mio.
  • Kunstige juletræer 30 mio.
  • Ikke kommercielle 35 mio.
  • Kommercielt marked for naturtræer 75 mio.
  • Nordmannsgran 40 mio
  • Andre arter (Rødgran | Blågran | Fyr) 35 mio.
  • Nordmannsgran har i de senere år vundet markedsandele.

Kilde: Danske Juletræer (2015)


Tyskland er den Europas største producent af juletræer, med en årlig produktion på 25-30 millioner træer og Danmark er den største eksportør, med en eksport af 10-12 millioner træer.

Tyskland aftager ca. 55 % af den danske eksport af juletræer, og er dermed den største aftager af juletræer fra Danmark. Herefter kommer Frankrig, Storbritannien, Norge, Schweiz, Holland, Belgien og Østrig, som tilsammen aftager ca. 31 % af de danske juletræer. Blandt de mere eksotiske eksportmarkeder er Hong Kong, Singapore og de Hollanske Antiller.

I 2015 blev der sendt ca. en million juletræer fra Danmark til de Øst- og centraleuropæiske lande. Tjekkiet og Polen aftog den største mængde.


Kilde: christmastree.dk

Der er mulighed for at erhverve et polsk selskab, der ejer en velbeliggende landbrugsejendom, i Polen, der er meget velegnet til beplantning med juletræskultur.

Let kuperet terræn, delvist omgivet af nåletræsskov.
En dyrkningssikker ejendom med gode runderede lettilgængelige marker, med hensigtsmæssig jordkvalitet, i et område med et gunstigt kystklima for effektiv juletræsproduktion.

Det samlede areal på ca. 430 ha er til salg, men det er muligt at købe mindre etaper. Så her er der god plads til både de større og lidt mindre ambitioner.Vi ser frem til at høre fra dig.

Jesper Kjær
Telefon: 5136 1495      
e-mail: jk@jkaps.dk      
Kontaktformular  

Del på: