Velkommen
og tak for at du kigger med på vores blog.

Her skriver vi jævnligt "løst og fast" ... om os selv, vores meninger, nyheder, begivenheder, tanker, tilbud, tips og tricks, erfaringer, ideer, muligheder, begrænsninger og meget andet ... !

Jesper Kjær

Telefon: 5136 1495

e-mail: jk@jkaps.dk


     01-05-2020

Ref. nr. L00561PL:
Unik luksus hestestutteri i det nordøstlige Polen, med et areal på 60 ha privat landbrugsjord.

Et af de bedste steder at opdrætte heste. Det er stille, har nogle moderate rullende bakker - god til muskelopbygning, god jord til at dyrke nærende foder og græsning, sunde stalde, egen vandforsyning rig på calcium til knoglevækst osv.

Et godt sted at jage - med sin store vifte af vilde dyr som vildsvin, sika - som er meget speciel til dette område, engang importeret fra Japan som en gave til Kaiser Wilhelm II - kejseren af Østpreussen.

Placeringen her er unik med dens afsondrethed og historiske links. Derfor er der mange muligheder for at leve og drive forretning.

Se en præsentation her  


     30-04-2020

Ref. nr. L00561PL: Liebhaver hestestutteri til salg.

Unik luksus hestestutteri i det nordøstlige Polen, med et areal på 60 ha privat landbrugsjord.

Perfekt til opdræt af heste, på grund af stedets beliggenhed, et let kuperet terren og et sundt kystnært klima .... og perfekt for dem, der nyder at leve i harmoni med naturen og værdsætter en sund livsstil.

Perfekt til både permanent ophold og fritid, for den kræsne naturelsker.

Stedet er unikt i betragtning af dets historie, placering og ekstraordinære kvalitet af bygningerne og jords layout.

Stutteriet ligger i en vidunderlig natur i det vestlige Warminsko-mazurskie i Polen, ved grænsen til Pomorskie. Byder på sine steder på en pragtfuld udsigt over Vistula-lagunen, Østersøen og Elbląg Upland Landscape Park.

Nyd en YouTube-film her  
Se en præsentation her  

Hvis du har spørgsmål ... ...
så tøv ikke med at kontakte os på telefon 5136 1495 eller e-mail: jk@jkaps.dk.


     17-04-2020

Analyse:
Prisen på landbrugsjord i Litauen stiger.

Den gennemsnitlige pris på landbrugsjord i Litauen voksede hvert år i perioden 2011 - 2018 (se grafen nedenfor). I sammenligning med 2011 var prisen på agerjord 3,2 gange dyrere. Den største stigning skete i perioden fra 2011 til 2016, da prisen steg hurtigt. Væksten i 2017 og 2018 sammenlignet med året før var meget langsommere på grund af ugunstige vejrforhold for landbruget, hvilket resulterede i lavere indkomst for landmændene.


I 2018 var agerjord dyrest i regionerne Marijampolė og Šiauliai (henholdsvis 5090 og 5026 EUR / ha), hvor jordkvaliteten er meget god (se graf nedenfor).


I sammenligning med 2011 steg prisen på jordleje 2,2 gange, fra 60 til 131 EUR per ha. Til forskellen fra salgsprisen var lejeprisen ganske stabil i perioden 2011 - 2016. Den største stigning i lejeprisen sammenlignet med foregående år fandt sted i 2017, da prisen steg fra 82 til 124 EUR pr. ha (se grafen nedenfor).


På trods af en konstant stigning i prisen på landbrugsjord er Litauen stadig blandt de billigste lande i EU (se prissammenligning efter land i nedenstående graf).     15-04-2020

COVID-19-erklæring.

Vi er kommet over de værste symptomer af COVID-19 og genoptager forretningen i det omfang det er muligt.

Vi håber fortsat på din forståelse.


     12-03-2020

COVID-19-erklæring.

Vi er desværre blevet smittet med COVID-19 virus og må begrænse aktiviteter og forretningen for en tid.

Vi håber på din forståelse.


     02-03-2020

COVID-19-erklæring.

Coronavirus har for alvor gjort sit indtog i Verden og vil komme til at have store konsekvenser for alle verdens samfund.

Den nuværende situation har vendt op og ned på hverdagen for millioner af mennesker og for mange virksomheder er fremtiden for alvor blevet usikker.

Som virksomhed kan det være svært at danne sig et overblik over, hvordan COVID-19 helt lavpraktisk vil komme til at påvirke ikke blot den daglige arbejdsgang men også de støre strategiske beslutninger, som for mange nu skal tages på rekordtid.

En stor del af vores forretning foregår under rejser med potentielle investorer. Det er allerede blevet sværere at rejse og vi forudser at mange lande vil lukke for grænser og lufttrafik. En anden del af forretningen foregår via forskellige online medier, som vi vil udnytte til at fortsætte dialogen med forretningsforbindelser.

Vi håber for en snarlig afslutning af den nye virus der truer mange på deres eksistensgrundlag.


     20-01-2020

Muligheder og begrænsninger.

.

Beslutning om køb eller salg af virksomheden er en af de største beslutninger i både ejerens og virksomhedens liv - og kan sidestilles med beslutningen om etableringen i sin tid.

Køb eller salg af en virksomhed er en alvorlig sag og en proces, der altid vil være forbundet med en vis usikkerhed. Det er ligeledes en situation, hvor parterne meget sjældent sidder inde med viden og erfaring.

Ofte køber eller sælger man kun sin virksomhed én gang i livet.

Uanset om det er en bestående virksomhed eller nyetablering gælder det, at forretningsideen skal være på plads. Købet skal basere sig på en intention om at ville udvikle virksomheden i en bestemt retning, med en tro på, at der kan opnås konkurrencedygtighed og/eller anden gevinst.


     18-12-2019

Stien til den ideelle virksomhed.

.

Med det store udbud af virksomheder, skulle man tro, at det var let at identificere den rette virksomhed. Men i praksis viser problemstillingen sig dog at være forbundet med vanskeligheder. Disse vanskeligheder kan for eksempel være:

 • Gennemførelse af købet i perioder med problematiske finansieringsforhold.
 • De udbudte virksomheder ligger i et geografisk område, som ikke er optimale for køber og dennes familie.
 • Virksomhederne er udbudt til en urealistisk pris.
 • Branchen er forkert.
 • Størrelsen og potentialet ikke tilfredsstillende o.s.v.

 • Den vigtigste faktor er branchevalget og derefter følger den geografiske placering af virksomheden.

  Størrelsen af virksomheden er ikke et afgørende kriterium ved køb af virksomhed. Både virksomhedens organisation og økonomi spiller kraftigt ind for køber ved det endelige valg af virksomhed. Med til problemstillingen, at få identificeret den rette virksomhed - ønskevirksomheden – hører dog, at mange små virksomheder ikke er levedygtige efter gennemførelse af et generationsskifte. Dette faktum skal overvejes nøje.

  Det er relativt få virksomheder, der fremtræder som værende til salg. Skønsmæssigt er det kun 15-20% af virksomheder, der reelt er til salg, som optræder i databaser. Hovedparten placeres via virksomhedsmæglere eller andre rådgivere enten til udvalgte strategiske købere, finansielle købere eller købere i virksomhedsmæglerens egen database.

  Et effektivt netværk er afgørende.


       12-11-2019

  Support

  .

  Jesper Kjær ApS støtter professionelle investorer og industri- og servicevirksomheder fra opkøbs- eller salgsovervejelser til gennemført transaktion og integration. Vi arbejder meget tæt sammen med din virksomhed og med øvrige rådgivere inden for fx jura, regnskab, finans og miljø. Vi har den strategiske forståelse og den operative indsigt til at udfordre forestående opkøb og til at gennemgå opkøbskandidater for at finde både styrker og svagheder.


       27-10-2019

  Kunsten at gøre en god handel i vanskelige tider.

  .

  Markedet for fusioner og opkøb i Europa har ændret sig meget. Typen af transaktioner, den måde, de bliver finansieret og udført, har ændret sig radikalt.

  Din virksomhed prøver måske at afhænde eller erhverve aktiver for at starte ny virksomhed eller øge markedsandelen. Uanset om du ønsker at købe eller sælge, så er du nødt til at finde og analysere værdi og risiko, for at finde ud af, om modellen er solid. Dette er især gældende, når man handler i udlandet.

  .

  Vi kan hjælpe dig med dette.

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab for projektudvikling og innovativ tilgang til forretningsudvikling. Vi specialiserer os i at finde muligheder eller ideer til at indføre ny teknologibaserede og kommercielt lovende produkter i markeder under udvikling.

  Vores position er baseret på en dyb forståelse af de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med i morgen. Vi sætter en ære i at være en engageret partner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling og formidling af virksomhed i udlandet er en kompleks proces, men vi glemmer aldrig, hvad der skaber værdi for vores kunder.

  Gennem års udvikling af investeringsprojekter i Europa og Nordafrika, har vi groet vores færdigheder med små skridt. Vi har udviklet et stort og effektivt netværk, egnet til denne type af international udvikling. Vi udvikler, co- udvikle eller formidle en bred vifte af projekter og er aktiv i formidlingen af virksomheder og fast ejendom til internationale investorer.

  .

  På grund af de alsidige forretning, vi gør, og den konstante dialog med mange forskellige investorer med endnu flere idéer og mål, har vi formået at matche virksomheder til gavn for alle involverede parter.

  Sammen med et omfattende netværk af samarbejdspartnere, har vi kontakt med mange unikke investorer og opkøbskandidater. Vi kan hjælpe dig med at afgøre, om strategi og processer er skræddersyet til dine forretningsmæssige mål og fungerer effektivt. Uanset om du planlægger at afhænde eller erhverve aktiver, kan vi hjælpe dig med at navigere gennem det komplicerede skiftende landskab af fusioner og erhvervelse, tage velovervejede beslutninger, og at komme til den rigtige transaktion.


       20-08-2019

  Køb og salg af produktionslandbrug i Polen, Litauen, Letland og Estland.

  Uanset om du påtænker at købe eller sælge en planteavlsgård, kvæggård, svinegård, fjerkræproduktion eller minkfarm i Polen, Litauen, Letland eller Estland (Baltikum) så kan vi hjælpe dig.

  Vi har gjort forretninger i Østeuropa siden 1998 og formidlet landbrug i Polen og Baltikum siden 2003. Vi har opbygget en bred berøringsflade og har lokale samarbejdspartnere der også har stor specialviden om handel med produktionslandbrug. Vores geografiske dækning og tætte lokale samarbejde betyder, at vi kan finde købere og sælgere af produktionslandbrug i hele østersøregionen.

  Vi varetager transaktioner professionelt, sætter os grundigt ind i hver enkelt sag og arbejder dedikeret. Vi har kendskab til og viden om den gældende lovgivning, lokal praksis, finansieringsmuligheder og alt det andet, som sikrer dig en god transaktion.

  Vi har altid kontakt til et stort udvalg af produktionslandbrug til salg i Polen, Litauen, Letland og Estland. Det være sig store planteavlsgårde, kvæggårde, svinegårde, minkfarme, fjerkræproduktioner m.v. Hertil kommer også skovejendomme, hesteejendomme, lystejendomme og liebhaveri.


  At få en transaktion til at lykkes .....

  En handel kræver måske nok blot at en Sælger og en Køber kan blive enige . . . .
  Men at få en transaktion til at lykkes, er ikke altid så helt ligetil - og da slet ikke i udlandet.

  Vi har formidlet mange investeringer, været med til at organisere mange transaktioner, set mange måder at agere på og været med i mange overvejelser. Det er naturligvis absolut vigtigt, først og fremmest, at have styr på visionerne, det faglige, det juridiske og økonomien, men der er også andre værdier at passe på. Det nytter ikke meget at have det perfekte projekt, hvis lysten og glæden ikke følger med.

  Er du på udkig efter en investering i i Polen, Litauen, Letland og Estland, så kan vi hjælper dig med at finde den, der matcher dine behov, finde de optimale løsninger, og løse problemer og konflikter.

  Vi lægger stor vægt på den personlige, individuelle service og rådgivning.
  Det skaber tryghed og tillid i samarbejdet, men er også en væsentlig kilde til det succesfulde resultat.

  De fleste transaktioner foregår som diskretionssalg, så det er derfor en god idé at være registreret i vort kartotek, uanset om du er køber eller sælger.


       18-08-2019

  Køb af landbrugsejendomme i Litauen.

  Da Litauen tiltrådte Den Europæiske Union i 2004, tilladte EU Litauen at sætte restriktioner for udlændinge, der køber skovarealer og landbrugsjord i en 10-årig overgangsperiode.

  Den 29. april 2014 godkendte Litauens præsident en ny lov om ejerskab af landbrugsjord, der blev gyldig 1. maj 2014.

  Hovedtemaer om landbrugsjord (kort resume):

  1. Enkeltpersoner og 'enheder' (eller beslægtede personer i begge tilfælde) kan samlet ikke eje mere end 500 ha landbrugsjord.
  2. Relaterede enheder er sådanne, når de direkte eller indirekte har 25% eller mere af det andet selskabs stemmerettighed; eller hvor de samme ejere har mere end 25% i virksomhederne.
  3. Den enkelte, der ønsker at købe landbrugsjord i Litauen, skal i princippet have:
   1. mindst 3 års erfaring i de sidste 10 år med landbrugsproduktion og registrering af landbrugsjordregistrering som landmand eller eksamensbevis i landbrugsjordforvaltning.
   2. særlige regler for landmænd under 40 år.
   3. enkeltpersoner skal have tilladelse til at købe landbrugsjord.
  4. En 'virksomhed', der ønsker at købe landbrugsjord, skal have mindst 3 års erfaring i de sidste 10 år inden for landbrugsjordforvaltning, skal være registreret og deklareret felt, indkomst fra landbrugsarealer skal være mindst 50% af den samlede indkomst og er økonomisk levedygtig.
  5. Både enkeltpersoner og enheder skal forsikre sig om, at landbrugsjord i de følgende 5 år vil blive brugt i henhold til formålet, og at det minimale godkendte indkomstniveau pr. Ha opretholdes.
  6. Prioriteret ret til at købe:
   1. Medejere
   2. Forpagtere
   3. Direkte naboer
   4. I nogle tilfælde - staten

  Her finder du en oversigt over landbrugsbedrifter til salg  

  Hvis du har spørgsmål
  så tøv ikke med at kontakte os på telefon 5136 1495 eller e-mail: jk@jkaps.dk.


       17-08-2019

  Landbrug i Litauen

  Landbrug er en af de ældste virksomheder i Litauen og beslaglægger størstedelen af territoriet i landdistrikter.

  Litauen er historisk set et landbrugsland. Landbrugssektoren udfører meget vigtige økonomiske, sociale, miljømæssige og etnokulturelle funktioner og betragtes som en prioriteret sektor i den nationale økonomi. Det er den næststørste sektor i den litauiske økonomi og spillede en betydelig økonomisk og social rolle i alle perioder i landets historie.

  Landbrug, skovbrug og fiskeri udgjorde 3,3 procent af bruttoværditilvæksten i 2016, og eksporten af landbrugs- og fødevareprodukter tegnede sig for 19,4 procent af Litauens samlede eksport.

  Selvom Litauen kun dækker et område på 65.300 km², varierer de agro-klimatiske forhold i forskellige dele af landet. Litauen har et køligt klima med varme somre og kolde vintre. Den gennemsnitlige temperatur i juli er omkring 17 ° C, mens den om vinteren er omkring -5°C.

  Et interessant træk ved det litauiske klima er, at vintrene er milde, og der er lidt sne. Efteråret er varmt og regnfuldt, foråret er relativt koldt, og sommeren er varmt. Vejret er ret fugtigt med relativt høj nedbør i løbet af året. Der er høj skydækning året rundt, hvilket reducerer mængden af varme solen overfører til jorden markant. Selv om sommeren overstiger den faktiske solvarighed i Litauen ikke 60 procent af det potentielle sollys for denne breddegrad.

  Afgrødekapacitet er den vigtigste faktor, der begrænser dyrkningen af varmekærlige planter i Litauen i stor skala - det er meget ustabilt både år for år og over året. I de varmeste somre, når tropiske luftmasser kommer til Litauen, kan lufttemperaturen komme op til 33–35 ° C, men i andre år kan temperaturen i juli falde til 6–7°C om natten.

  Den gennemsnitlige årlige nedbør i Litauen er 670 mm, men dens fordeling i hele landet er ujævn og spænder fra 500 til 900 mm. Sådanne store udsving skyldes ændringer i store reliefformer, sletter og højder. Cirka 60–65 procent af den årlige nedbør sker i den varme sæson (april – oktober). Om sommeren er der meget kraftigt nedbør hvert år, hvor 30 mm eller mere kan komme ned i løbet af en enkelt dag. Tåge er almindelig.

  Samlet set, kan man sige, at Litauen har en bedre balance mellem biologiske ressourcer end de fleste af de andre EU-lande. Derfor skal der også øges produktionsmængder og implementere intensive teknologier foranstaltninger, der tilskynder bedrifterne til at beskytte den naturlige balance og bruge biologiske ressourcer på en bæredygtig og ansvarlig måde. Når alt kommer til alt er landmænd det første led i fødevareproduktionskæden, og de er ikke begrænset til voksende fødevarer. Landmænd producerer og forarbejder ofte også produkter og sælger dem endda direkte til forbrugerne.

  Planteavl

  De gunstige naturlige forhold i Litauen og det gode antal landbrugsarealer af høj kvalitet til dyrkning af afgrøder sammen med den mangeårige erfaring med deres dyrkning har resulteret i en stigning i kornafgrøderne i løbet af få år. Dette blev påvirket af en stigning i afgrøder og indførelsen af mere avanceret teknologi inden for afgrødeproduktion. Litauiske landmænd har nået niveauet i Vesteuropa. Kontinuerligt voksende kornudbytte bliver den dominerende tendens.

  I Litauen dyrker mere end 32.000 bedrifter i forskellige størrelser korn, olie og bælgfrugter. Kornplanter udgør en betydelig del af afgrødestrukturen. I 2016 var det samlede aflingsareal 2,1 millioner ha. Den relative andel af korn og bælgfrugter i afgrødestrukturen steg især: kornafgrøder tegnede sig for 65 procent, og bælgfrugter udgjorde 11 procent. Den samlede produktion af korn, der dyrkes i Litauen, tegner sig for 34,3 procent af al landbrugsproduktion.

  De gunstige klimatiske forhold i Litauen gør det muligt at dyrke rug, hvede, triticale, byg, boghvede og andre kornafgrøder. De bruger korn til fremstilling af malt, mel, forskellige gryn, flager, pasta, morgenmadsprodukter og krakker, stivelse, gluten og sirup, og foder udgør den største del af produktionen.

  Grøntsagsproduktion

  Litauen har passende klimaforhold og tilstrækkelig landbrugsproduktivitet til udvikling af grøntsager. Forudsætninger for udvikling af udendørs grøntsager er også skabt af traditioner. I 2016 blev 10,7 tusind hektar brugt til udendørs grøntsagsafgrøder. Drivhuse til dyrkning af grøntsager besatte 0,5 tusind hektar. I 2016 udgjorde vegetabilske afgrøder 3,4 procent af den samlede landbrugsproduktion. Det gennemsnitlige udbytte af udendørsgrønsager var 18,6 t / ha. Afgrødeudbyttet for udendørsgrønsager var 196,2 dig. tons og 18,4 du. tons til drivhusgrøntsager. Landmændene voksede 97,2 pct. Af udendørsgrøntsager og 80 pct. Af drivhusgrøntsager, mens landbrugsvirksomheder producerede henholdsvis 2,8 pct. Og 20 pct.

  Den største udendørs grøntsagsafgrøde i 2016 var kål (21,5 procent), efterfulgt af gulerødder (18,7 procent), rødbeder (16,8 procent) og løg (15,9 procent). Afgrødeudbyttet for kål var 65.300 ton, for gulerødder - 44.400 tons, rødbeder - 40.300 ton og løg - 26.500 ton.

  Dyrkning af kartofler er en traditionel landbrugsgren i Litauen, hvor ca. 70 procent af landbrugene dyrker dem. I 2016 var det samlede kartoffelafgrødeareal 21,3 tusind hektar, og deres afgrødeudbytte var 340.200 tons.

  Frugtavl

  I 2016 var der 29.500 hektar frugtplantager og bærmarker i Litauen. Den mest almindelige kultivar i litauiske frugt- og bærfarme er æbletræet. I 2016 blev 13.700 ha jord brugt til æbletræer. Pærer (1.7000 ha), blommer (1.100 ha) og sure og søde kirsebær (1.300 ha) tegnede sig for ca. fire procent af det samlede areal, der blev brugt til frugtplantager og bærmarker i 2016. Bærafgrøder er steget i de senere år og tegnede sig for 11.400 ha i 2016. Størstedelen blev brugt til solbær 4.500 ha.

  Forskellige produkter fremstilles af frugt og bær. Juice var det vigtigste produkt med 9,7 millioner liter produceret. Den største del (60 procent) blev lavet af æbler. Andre nøgleprodukter inkluderer frosne frugter og bær samt forskellige syltetøjer, marmelader, gelé, puré og pastaer. Der produceres også forskellige vine og cider.

  Mælkeproduktion

  Mælkeproduktionens betydning i det litauiske landbrug er fortsat betydelig. Mælkeproduktionen ligger på andenpladsen efter kornproduktionen.

  I 2016 havde 47.100 bedrifter malkekvæg. De fleste køer (21 procent) blev holdt på gårde med tre til ni køer. I 2016 var mælkeudbyttet 1.756.000 ton, hvoraf 80 procent blev købt til forarbejdning. I Litauen produceres ca. 79 procent af mælken af landmænd og familiebedrifter. Den gennemsnitlige kvægproduktivitet i Litauen i 2016 var 5.536 kg pr. Ko.

  Litauens vigtigste specialisering inden for mejeriproduktionsindustrien er ost. Disse produkter dominerer også i eksportstrukturen.

  Kødproduktion

  Husdyrsektoren i Litauen er et vigtigt og prioriteret landbrugsområde, der forsyner landets forbrugere med forskellige husdyrprodukter og selve landbrugssektoren med organisk gødning. For udviklingen af denne sektor har landet gunstige naturlige forhold, husdyravletraditioner og et væld af erfaring.

  I slutningen af 2016 opdrættede 57.500 bedrifter kvæg. Den gennemsnitlige landbrugsstørrelse er ikke stor. En gård havde i gennemsnit 12 kvæg. Med hensyn til renavlet oksekød er Limousin, Angus, Aubrac og Charolais de mest populære i Litauen. Imidlertid er tværraser de mest udbredte.

  Ved udgangen af 2016 var der 663.900 svin i Litauen, hvoraf 48.800 var renavlede søer. Der var 163.600 får på 10.400 bedrifter, i gennemsnit 16 får pr. Gård. Ved udgangen af 2016 blev der opdrættet 10.098.900 tamfugle i Litauen, hvoraf 98 procent var kyllinger. Liggende høner tegnede sig for en tredjedel af kyllingerne. Gæs, ænder, kalkuner og andre høns blev også avlet.

  Her finder du en oversigt over landbrugsbedrifter til salg  


       16-08-2019

  Landbrug i Litauen

  • dækker et område på 65 000 km²
  • landbrugsjord omfatter 60% og skov 32%.
  • samlet befolkningstal på næsten 3 millioner
  • 42% bor i landdistrikter
  • har en polariseret landbrugsstruktur (af de ca. 200.000 bedrifter, mere end 40% er mindre end 5 ha), men med en betydelig igangværende strukturændring
  • 25% stigning i den gennemsnitlige landbrugsstørrelse siden Litauen tiltrådte EU i 2004.


       15-08-2019

  Om landbrug i Polen

  .

  Polen er det niende største land i Europa. Det grænser op til syv andre lande og til Østersøen. Størstedelen af landet er lavland.

  I 1996 var 59% eller ca. 18,5 mio. ha af Polens samlede areal på 31,1 mio. ha udnyttet landbrugsareal. Heraf udgør agerjord langt den største del med 14,1 mio. ha, efterfulgt af enge på 2,8 mio. ha, vedvarende græs på 1,4 mio. ha. Af det udnyttede landbrugsareal udgør agerland i Polen 76%, hvor det tilsvarende tal for de gamle EU-lande kun er 56%.

  Der dyrkes først og fremmest korn, specielt hvede og rug, og i mindre grad kartofler, foderafgrøder, sukkerroer, oliefrø og bælgplanter. For de fleste afgrøders vedkommende har produktionen i de senere år været lavere end før systemskiftet. Generelt ligger selvforsyningsgraden for de fleste afgrøder mellem 90 og 100%,

  Polen er storproducent af landbrugs, gartneri og animalske produkter. Polen er næststørst i hele Europa inden for frugtproduktion - primært hindbær og ribs og æbler. Polen er verdens 2. største producent af rug og verdens 6. største producent af kartofler. Endelig har Polen en stærk position inden for svine- og mælkeproduktion, som verdens hhv. 7. og 11. største producent.

  Den gennemsnitlige bedriftsstørrelse på landbrug i Polen ligger på 8 ha (i forhold til et EU-gennemsnit på 18,7 ha). Der er en tendens til flere små og store bedrifter på bekostning af de mellemstore brug. På landsplan varierer bedrifternes størrelse fra et gennemsnit på godt 3 ha. i det sydlige Polen, til over 20 ha i det nordvestlige Polen. 95,5 % af den polske landbrugsjord bliver dyrket i den private sektor, hvoraf 87,7 % er familielandbrug.

  En stor del af bedrifterne dyrkes stadig ekstensivt med et lavt forbrug af gødning og sprøjtemidler såvel som industrielle foderstoffer - i særdeleshed til kvæg. De mere kommercielt orienterede bedrifter, som bruger moderne metoder, er i stand til at konkurrere med bedrifter i EU, både hvad angår kvalitet og produktivitet. Disse bedrifters andel har været jævnt stigende. Andelen af kommercielle landbrug udgør nu 64,4% af den samlede landbrugsproduktion.

  Landbrug i efterkrigstiden:

  Det polske landbrug adskiller sig en del fra landbruget i de andre tidligere kommunistiske lande i Mellem- og Østeuropa, da landbruget aldrig blev fuldstændigt kollektiviseret. Flere på hinanden følgende kommunistiske regeringer accepterede til sidst den privatejede landbrugsbedrift som hovedhjørnestenen for fødevareproduktionen i Polen. De private brug har derfor haft stor betydning i hele efterkrigstiden. Statsbrugene havde omkring ¼ af jorden, og de private brug ca. ¾. Statsbrugene lå hovedsageligt i de områder, som Polen overtog fra Tyskland efter 2. Verdenskrig, og den gennemsnitlige størrelse lå på ca. 3300 ha. De private brug var meget små, normalt under 5 ha. Efter den politiske omvæltning i 1989 blev en stor del af statsbrugene privatiseret, udstykket og solgt, eller forpagtet til private landbrugere, og landbruget gennemgik en kraftig omstrukturering.

  Kilder: Den danske ambassade og EU direktoratet.

  .

  Polens klima:

  Polen har tempereret klima, men vejrforholdene er meget forskellige alt efter hvor i landet man befinder sig. Hvis man f.eks. tager Masurien i det nordøstlige Polen, ligner klimaet mere kystklima, fordi der blæser milde vinde fra Østersøen ned over området. Det betyder, at somrene ikke bliver for varme, og vintrene ikke for kolde, og det er derfor et godt klima til planteavl.

  Allmetsat.com    er det muligt at få flere detaljer om nedbør, temperaturer, solskinstimer osv. i de enkelte områder i Polen.

  Bonitets klassificering:

  Her finder du en tilnærmet sammenligning af den polske bonitets klassificering    med andre europæiske standarder.

  Aktuelle landbrug til salg:

  Her finder du aktuelle landbrug til salg    i Polen og Letland.       12-08-2019

  Erfarne projektudviklere

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab, der siden 2001, har udviklet projekter for vedvarende energi i Central- og Østeuropa. Gennem en kombination af selvstændig udvikling, udvikling i jointventure og strategisk samarbejde, har vi deltaget i udvikling af projekter for mere end 1.000 MW vindmøller.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling af energiprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.

  Vi udvikler p.t. projekter i Polen, Letland, Litauen, og er ved at undersøge mulighederne i Hviderusland. Derudover er vi aktive i udvikling af vindmølleprojekter i Marokko.

  Vi tilbyder en balanceret portefølje af levedygtige projekter.


       12-08-2019

  De fleste får idéer,
  … nogle får gode idéer,
  … iværksættere får ofte rigtig mange "gode" idéer,
  … og enkelte er dygtige til at gøre idéerne til virkelighed.


  Vi arbejder til daglig med at gøre idéer til virkelighed.

  Sammen med et tysk/polsk konsortium har vi udviklet investeringsprojekter langs den polske østersøkyst siden 2001. Alle disse projekter er solgt til japanske, tyske, østrigske og spanske investorer. I dag samarbejder med udvalgte projektudviklere og udvikler, co-udvikler, formidler og promoverer investeringsobjekter i Mellem- og Østeuropa.


       06-08-2019

  Litauen - forretning, sprog og mennesker.

  Areal 65,200 km2
  Samlet national grænselængde: 1,732 km.
  Hovedstad: Vilnius
  Længden af den baltiske kystlinje: 90.66 km.
  Befolkning: 3,596,617 (Juli 2005)

  Officielt sprog: litauisk.
  Litauisk er nært beslægtet med lettisk. Mere end 80% af landets befolkning på 3,8 mio. Taler litauisk som deres modersmål. Det litauiske sprog har to dialekter: Aukštaičių (Aukštaitian, Highland Litauen), Žemaičių / Žemaitiu (Samogitian, Lowland Litauen).

  Geografi:
  Litauen ligger på kanten af den østlige europæiske slette. Dets landskab blev formet af gletsjeren i den sidste istid. Litauens terræn er en afveksling af moderat lavland og højland. Den højeste højde er 297 meter over havets overflade, der findes i den østlige del af republikken og adskilt fra højlandene i den vestlige del af Zemaiciai ved de meget frugtbare sletter i de sydvestlige og centrale regioner. Landskabet er præget af 2.833 søer større end en hektar og yderligere 1.600 damme mindre end en hektar. Størstedelen af søerne findes i den østlige del af landet. Litauen har også 758 floder længere end ti kilometer. Den største flod er Nemunas (total længde 917 kilometer), der stammer fra Hviderusland. De andre større vandveje er Neris (510 kilometer), Venta (346 kilometer) og Sesupe (298 kilometer) floder. Imidlertid er kun 600 kilometer litauiske floder navigerbare.

  Natur:
  Litauens landskab glæder øjet. Området har en overflod af kalksten, ler, kvarts sand, gips sand og dolomit, der er egnet til fremstilling af cement, glas og keramik af høj kvalitet. Olie blev opdaget i Litauen i 1950'erne, men kun få brønde opererer i den vestlige del af landet. Litauen har fem nationalparker (Aukštaitijos, Dzūkijos, Žemaitijos, Kuršių nerijos og Trakų) og 30 regionale parker fyldt med jomfrueskove og uspoleret skov, beboet af beskyttede vilde dyr og sjældne fugle.

  Vilnius, hovedstaden i Litauen:
  Byen er beliggende i den sydøstlige del af Litauen og er landets største by med 534.453 indbyggere. Vilnius var Litauens historiske middelalderlige hovedstad og blev hovedstaden i uafhængige Litauen i 1991. Det er en administrativ og kommerciel by beliggende på begge sider af floden Neris.

  Vilnius gamle bydel er opført på UNESCO's Verdensarvsliste  


       19-07-2019

  Investering i et naturområde behøver ikke bare være en udgift.

  I modsætning til passivt at investere i værdipapirer kan et naturområde være en god og aktiv investering, som i det lange løb vil tjene gode penge til ejeren, samtidig med at det giver et unikt sted at benytte og nyde naturen.

  Jægere og lystfiskere er naturelskere og de bevæger sig i naturen på en måde, hvor de konstant søger mere viden og større tilhørsforhold.

  De høster fordelene ved naturen, og de ved, at naturen skal beskyttes, før den kan bruges.

  Jægere og lystfiskere er baseret på en kærlighed til naturen, der er dybt forankret. Med den i hånden og lyset i øjnene tager de en rejse fra naturpleje, over drab eller fangsten - til nydelsen af det gode måltid, der kan følge. De har deres tid i naturen, fordi de simpelthen ikke kan overlades.

  Erfaringer, der kan sættes i en slags virtuelt livskvalitet konto. Fra denne konto kan i årene rentesatser fratrækkes til at sødes hver dag. "Overalt er jagt- og fiskeriområder inden for rækkevidde". Det handler bare om at udnytte mulighederne.

  Find mere information her  

  Kontakt os på 5136 1495 eller jk@jkaps.dk


       22-06-2019

  1.000 ha økologisk planteavlsejendom til salg i centrum af Litauen.

  • God jordkvalitet.

  • Jorden er hovedsageligt privatejet og konsolideret i næsten et stykke.

  • Store velrunderede marker, beliggende i nærheden af gården.

  • Områderne er hovedsageligt flade eller svagt bølgende. Velegnet til effektiv planteavl.

  • Gode kontor-, værksted-, garage-, korntørring- og lagerfaciliteter.

  • Velorganiseret maskinpark.

  • Lønnsom og effektiv drift.


       09-06-2019

  Potentialet i virksomhedsinvesteringer ...

  Man kunne frygte, at potentialet i virksomhedsinvesteringer er ved at være udtømt efter finanskrisen og deraf følgende afmatning. Det er bestemt ikke tilfældet. Nye muligheder opstår og mange virksomheder klarer sig glimrende og nogle er kar til at nye ejere kan bringe dem til ”det næste niveau” – både markedsmæssigt, størrelsesmæssigt og ikke mindst indtjeningsmæssigt.

  Ingen kan forudsige fremtiden. Risikoparametre er aldrig statiske. Det er grunden til, at man før enhver investeringsbeslutning altid bør stille sig selv spørgsmålet “hvad nu hvis vi tager fejl?” Accept af det faktum, at verden ikke altid udvikler sig som forventet, er en vanskelig, men nødvendig erkendelse.

  At investere i en virksomhed med god stabil omsætning og overskud er naturligvis en god ide. Hvis investeringen derudover også har et solidt fundament at stå på, i form af fast ejendom, af god kvalitet, er den samlede risiko mindre.

  Kortsigtet handel og investering kan skabe stor fortjeneste, men risikoen kan være uforholdsmæssigt høj. Vores grundlæggende holdning er, at ægte værdiskabelse kun kan opnås gennem investering med langsigtet fundamentalt perspektiv.

  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces og involverer meget kommunikation med en bred vifte af interessenter. Denne kommunikation er afgørende for værdiskabelsen.

  Har du allerede investeret eller overvejer du at investere eller afhænde virksomhed i Østeuropa?
  Vi kan hjælpe dig med at skabe overblik over dine risici og muligheder.

  Vi gør vores yderste for at identificere det relevante investeringsobjekt og sikre en vellykket transaktion ved i vid udstrækning at udnytte det omfattende og personlige netværk, som vi har opbygget siden 1998.


       21-05-2019

  Knap 600 ha veldrevet konventionel planteavlsejendom til salg i centrum af Litauen.

  • Veldrevet landbrugsejendom med god jordkvalitet.

  • Store velarunderede marker, der næsten er i et kompleks.

  • Jorden er holdt i en meget god landbrugsmæssig stand, i god kultur, med korrekt dyrkning og gødning.

  • Områderne er hovedsageligt flade eller svagt bølgende. Velegnet til effektiv planteavl.

  • Gode, robuste og centralt lokaliserede bygningskompleks, med gode værksteds -, korntørings -, lager og kontor faciliteter.

  • Veldisponeret maskinpark

  • Relativt lav investering. Meget velegnet til en opstart.


       10-05-2019

  Den perfekte handel starter med en god forhandling.

  .

  Landmænd vil gerne være selvstændige, men landbrugene er efterhånden så store og finansielt uhåndterlige at det er mere end svært at realisere drømmen.

  Er du førstegangskøber og har aldrig købt fast ejendom før eller skænket investering en tanke, så er der mange ting du skal forberede dig på. Mange spørgsmål at besvare, både over for dig selv og over for dem der skal finansiere dig.

  Er drømmen et familiebrug i nærheden af familie og venner, eller er et landbrug i udlandet en mulighed? Er drømmen at blive ejer af et hobbylandbrug, hvor man kan have et lønarbejde ved siden af, eller skal det være en stor effektiv bedrift? Er drømmen økologi eller er den konventionel produktion?

  Når først tanken om at eje sin egen virksomhed er begyndt at tage form, så er der nogle konkrete spørgsmål, man meget hurtigt er nødt til at forholde sig til.

  En god ide er, at begynde med at tjekke sig selv via denne lille tjekliste her 

  Spørgsmålene lyder måske banale, men man er nødt til at tænke som en investor og det er essentielt at have styr på alle detaljer og finde en fællesnævner. Udover en masse penge, er der også mange følelser på spil, når drømmen skal realiseres.

  Efter mere end 15 år med formidling af landbrug i Mellem - og Østeuropa, så har vi masser erfaring og gode råd til, hvordan man slipper nogenlunde smertefrit gennem nøglehullet. .

  Udover valget af den konkrete virksomhed m.v., så er der også hele finansieringsdelen og det obligatoriske papirarbejde, der følger med en transaktion. Et stort ukendt område for mange, og rådet er, at man benytter sig af de rigtige rådgivere, - og gerne flere. Når man investerer i udlandet kan det være svært at finde de rigtige rådgivere med den rette ekspertviden. En advokat kan ikke være ekspert på alle områder. Det er vigtigt at sikre sig, at han har den rette detaljerede viden og ekspertice om netop den transaktion som du skal i gang med.

  Efterfølgende er det også vigtigt at få en ”second opinion” fra en anden advokat. Ingen er jo som bekendt fejlfrie og selv om den første advokat har sin uddannelse, erfaring og ansvarsforsikring, så er det bedst at en anden advokat kigger hele sagen igennem ”med friske øjne”, inden man underskriver. Hvis der senere hen viser sig at være fejl eller mangler, så hæfter advokaten måske nok rent økonomisk, men fejl kan alligevel komme til at påvirke dig negativt. Det er ikke alt der er dækket af en forsikring. Så - selv om du måske benytter dig af de bedste rådgivere, så betyder det ikke, at du ikke selv skal læse dokumenterne igennem. Tværtimod.

  I en forhandling kan man godt hjælpe handlen på vej ved hele tiden at udvise fleksibilitet. Sæt dig godt ind i modpartens situation og kom med klare udmeldinger. Men vær også forberedt på at gå på kompromis. En god handel tilgodeser begge parter.

  Det er svært at finde den perfekte ejendom - den findes måske slet ikke, men med mere end 15 års erfaring som landbrugsmæglere i Polen, Letland og Litauen har vi opbygget et stort og alsidigt netværk, som vi udnytter til at identificere de bedste opkøbsmuligheder og til at sikre at investorerne hjælpes igennem den komplekse proces det er at finde og erhverve den rette ejendom.

  Vi tilbyder professionel sparring og netværk, som skal sikre at du får de bedste betingelser for at etablere og udvikle din virksomhed.


       28-04-2019

  Veldrevet 700 ha konventionel planteavlsejendom til salg i centrum af Litauen.

  • Meget god jordkvalitet.

  • Store velrunderede marker, opdelt i 3 områder.
   (Intern afstand omkring 25 km)

  • Områderne er hovedsageligt flade eller svagt bølgende.
   Velegnet til effektiv planteavl, grøntsags- eller kartoffelproduktion.

  • Jorden er holdt i en meget god landbrugsmæssig stand, i god kultur, med korrekt dyrkning og gødning.

  • Ca. 4/7 af jorden er privatejet.
   Ca. 3/7 er forpagtet.

  • Ingen bygninger.

  • Meget gode adgangsveje.


       19-04-2019

  500 ha konventionel planteavlsejendom til salg i det vestlige Litauen.

  • God jordkvalitet.

  • Velrunderede marker, beliggende i nærheden af gården.

  • Næsten hele jorden er privatejet og næsten konsolideret til et område. Langtidslejekontrakt på mindre del af jord.

  • Centralt beliggende gårdanlæg, med gode velholdte kvalitets bygninger.

  • Meget gode kontor-, værksteds-, garage- og lagerfaciliteter.

  • Bygningerne er blandt andet velegnede til kødkvægsproduktion.

  • Godt nyere stuehus(Behov for indvendig renovering).

  • Ejendommen er beliggende i et meget naturskønt område.


       19-03-2019

  Bæredygtige byggematerialer.

  Alle brancher bidrager til udledning af drivhusgasser, på den ene eller den anden måde, og det er nødvendigt at vi alle tænker nyt og alternativt for at omstille til en mere bæredygtig måde at producere og forbruge på.

  Ifølge den internationale ekspertgruppe JCSS (Joint Committee on Structural Safety) udmelding udmelding står byggeri på verdensplan for mere end en tredjedel af den totale udledning af drivhusgasser. Halvdelen af udledningerne skyldes nedkøling og opvarmning af bygninger og den anden halvdel kommer fra materialefremstilling, byggeprocesser og vedligeholdelse.

  Det handler om at lave gode og sunde bygninger til glæde for brugerne samtidig med, at man tager vidtgående hensyn til miljø og klima. Om at udvikle og anvende gode alternativer til de byggematerialer der anvender store mængder energi og kemi i fremstillingen og som tærer meget på de knappe resurser.

  Allerede under den tidlige planlægning af et byggeri træffes der valg, som har store konsekvenser for den samlede miljøpåvirkning. Med fokus på bæredygtighed kan planlæggerne være en vigtig brik i omstilling til et grønnere byggeri med et mindre miljøaftryk.

  NATURBAUHAUS, der har været en kompetent partner og leverandør af bæredygtige byggematerialer i Tyskland siden 1995, introducerer nu en ny konkurrencedygtig byggesten til bæredygtigt, grønt og ansvarsfuldt byggeri.

  En ’hampkalksten’, der er en symbiose imellem menneskets ældst dyrkede plante - hamp og et af de ældste og mest afprøvede byggematerialer - naturlig kalk. De to materialer presses i en kold proces til en stærk og isolerende mursten. Forbindelsen af løse hampeskiver med naturlig kalk og mineraler gør materialet hårdt og modstandsdygtig over for ydre påvirkninger. Dette beskytter miljøet og sparer penge. De fremragende termiske egenskaber gør ekstra isolering overflødigt. Derudover har ’hampkalk’ egenskaber med hensyn til luftrensning og fugtregulering, hvilket sikrer et sundere miljø og renere luft.

  Hamp planten vokser omkring 50 gange hurtigere end træ, og på en hektar med ’hampfeltbiomasse’ kan der på kun 5 måneder vokse nok masse til at producere byggesten til et lille familiehus.

  Produktet er CO² negativt da der bliver lagret 90% mere CO² i produktet, end der frigives under fremstillingen.

  Find yderligere information på NATURBAUHAUS webside, der desværre endnu kun findes på tysk, eller kontakt mig. Jeg repræsenterer NATURBAUHAUS i Scandinavian og er gerne til rådighed med flere oplysninger, budgettilbud og konkrete tilbud på leverancer.


       08-03-2019

  Bæredygtigt byggeri ... ... for den sunde levevis.

  Tænk over det og vælg økologiske byggematerialer ... ... det nyder både du og miljøet gavn af.

  Mange vælger et sundt levemiljø gennem bygnings- og isoleringsmaterialer fremstillet af vedvarende og naturlige råmaterialer, der er særligt populære på grund af deres gode forarbejdningsegenskaber og deres bygningsbiologiske fordele.

  Naturbauhaus i Schwerin, Tyskland informerer om de forskellige produkter og nye udviklinger inden for økologiske byggematerialer og giver ansøgnings- og forarbejdningsvejledning. Udstillingsmodeller og computerpræsentationer demonstrerer sofistikerede systemløsninger. Du og dine behov er vores fokus. Derfor er individuel rådgivning for vores team, der omfatter bygningskonsulenter og bygningsbiologer, en selvfølge.

  Vi leverer vores byggematerialer direkte fra producenten eller leverer med kort varsel fra vores eget lager.

  Besøg NATURBAUHAUS-webside og lad dig inspirere.

  Repræsentation for Skandinavien:
  Jesper Kjær
  Rabjergvej 6, 6900 Skjern, Danmark.
  Telefon: +45 51361495  
  e-mail: jesper.kjaer@naturbauhaus.de


       17-12-2018

  Eksklusiv, romantisk drøm, til salg i Polen.

  Det er muligt at købe et veletableret 'agrotourist hotel', idyllisk beliggende, i landlige omgivelser, ved den smukke Landskabspark i Bóbr-dalen, i Polen.

  De åbne vidder, de fantastiske skove, uforglemmelige skovsøer, blomstrende flodsenge, svirrende moser og åbne græsningsarealer. Steder hvor det rige dyre- og varierede planteliv trives.

  Park Krajobrazowy Doliny Bobru , et enestående naturskønt område, beliggende i Nedere Schlesien 

  Nedre Schlesien er fantastisk og let at komme til fra Vesteuropa, med det veludbyggede vejnet.

  Området er ideel til hyggeligt samvær med familien, tid til sig selv eller måske bare til alternative oplevelser, som man ikke kan få fyldt ind i en travl hverdag.

  Se en billedserie her  

  Find yderligere information her  

  Vi glæder os til at fortælle dig mere om denne spændende mulighed.


  Video i fuld skærm   

  Her er der plads til oplevelser uden ende, uanset om man blot ønsker at stresse af og hygge sig, ønsker at nyde naturen, er til de stille gåture, jogging eller de mere ambitiøse aktiviteter.

  Området byder på fantastiske cykelruter, uanset om man er til motion, mountainbike eller racercykel. Ridning er en oplevelse for sig i det varierede landskab. Bóbr-floden byder på oplevelser som rafting, kano, kajaksejlads og turist krydstogter.


       14-11-2018

  Investering i et naturområde behøver ikke bare være en udgift.

  I modsætning til passivt at investere i værdipapirer kan et naturområde være en god og aktiv investering, som i det lange løb vil tjene gode penge til ejeren, samtidig med at det giver et unikt sted at benytte og nyde naturen.

  Jægere og lystfiskere er naturelskere og de bevæger sig i naturen på en måde, hvor de konstant søger mere viden og større tilhørsforhold.

  De høster fordelene ved naturen, og de ved, at naturen skal beskyttes, før den kan bruges.

  Jægere og lystfiskere er baseret på en kærlighed til naturen, der er dybt forankret. Med den i hånden og lyset i øjnene tager de en rejse fra naturpleje, over drab eller fangsten - til nydelsen af det gode måltid, der kan følge. De har deres tid i naturen, fordi de simpelthen ikke kan overlades.

  Erfaringer, der kan sættes i en slags virtuelt livskvalitet konto. Fra denne konto kan i årene rentesatser fratrækkes til at sødes hver dag. "Overalt er jagt- og fiskeriområder inden for rækkevidde". Det handler bare om at udnytte mulighederne.

  Find mere information her  

  Kontakt os på 5136 1495 eller jk@jkaps.dk


       02-11-2018

  Vi søger planteavlsejendomme til salg eller forpagtning.


  Vi søger planteavlsejendomme i Estland, Letland og Litauen for potentielle investorer.

  Bedrifter på 400 til 1.500 ha til salg eller forpagtning.

  Kontakt os på 5136 1495 eller jk@jkaps.dk


       29-10-2018

  Bæredygtig investering.

  En bæredygtig investering kan sagtens være en god investering, give et fornuftigt afkast og samtidig skabe en langsigtet samfundsmæssig værdi.

  Turisme hænger naturligvis nøje sammen med anvendelse og udvikling af naturaktiver samt historiske og kulturelle aktiver og med byer og regioner, der er attraktive at bo og arbejde i og at besøge. Og den hænger naturligvis også sammen med udvikling, innovation og diversificering af produkter og tjenester, som besøgende kan købe og nyde.

  Turisme er en god forretning. Det er en af de største industrier i verden, og i mange områder er det den eneste større kilde til investeringer og beskæftigelse.

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt.
  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.
  Vi tilbyder udvikling og formidling af specielle projekter inden for turisme og fritid.

  Her finder du et udvalg af projekter til salg  

  Hold dig opdateret på spændende investeringsmuligheder, her på vores ’Blog’. Vi skriver jævnligt skriver om trends inden for investeringer og tilbyder interessante investeringsmuligheder og "løst og fast" ... om os selv, vores meninger, nyheder, begivenheder, tanker, tilbud, tips og tricks, erfaringer, ideer, muligheder, begrænsninger og meget andet ... !


       28-10-2018

  Sag nr. L00491PL:
  Investeringsmulighed i det Masuriske Sølands Distrikt i Polen.

  Området der er til salg har et areal på 82 ha og er beliggende i Sapina-flodbassinet.

  Arealerne er omfattet af en plan for et studie af udviklingsretningslinjerne, og den mulige investering er inden for følgende områder: bolig- og erhvervsbyggeri; pensionater og hoteller, rekreation, agriturisme eller lystfiskeri.

  Området betragtes som en top turistatraktion. Et særligt sted for naturelskere.

  .... læs mere her   


       26-10-2018

  Hvorfor investere i rekreativt land?

  Fast ejendom har historisk været aktivklassen, som har udviklet sig mest positivt over tid.

  I modsætning til værdipapirer, kan du nyde vandreture, camping, fiskeri, jagt og mange andre aktiviteter med ejerskab af rekreativt land, mens værdien vokser stadigt. Mens du nyder jorden, fortsætter træerne med at vokse og giver et aktiv, der kan gøres flydende på en forholdsvis kort tid.

  .... læs mere her   


       25-10-2018

  Turismen vokser i hele verden.

  Hvert år vokser den globale turisme hurtigere end verdensøkonomien.
  Europa tager imod over halvdelen af alle verdens turister.

  Internationale turistrejser voksede med en bemærkelsesværdige 7% i 2017 for at nå i alt 1.322 millioner, ifølge det seneste UNWTO World Tourism Barometer. Denne stærke fremdrift forventes at fortsætte i 2018 med 4% -5%.

  Aldrig i menneskehedens historie har der været så mange rejsende, og de kommende år vil der kun blive flere og flere og flere. Med over 1,3 milliarder turistovernatninger i 2017 er antallet af rejsende næsten fordoblet bare siden årtusindskiftet. Udviklingen betyder, at turismen på få år er blevet en de vigtigste og hurtigst voksende industrier overhovedet. Hvert tiende job i verden findes nu i rejsebranchen, der også står for omkring en tiendedel af al økonomisk aktivitet på kloden. Hele 116 af klodens 195 lande er inde i en udvikling, hvor turismen år for år vokser hurtigere end økonomien som helhed. Den hurtigste vækst sker i øjeblikket i Asien, hvor især kinesiske turister bærer udviklingen, men Europa er fortsat turistkontinent nummer ét med halvdelen af alle overnatninger.

  Man skal ikke rejse langt i Europa, før der venter nye spændende indtryk fra fremmede kulturer, imponerende naturoplevelser, dramatiske bjerge, levende storbyer og indbydende kyststrækninger med den ene skønne sandstrand efter den anden. Man kan nemt få sine rejseønsker opfyldt, uanset om det er en kør-selv-ferie, storbyferie, aktiv ferie, kultur ferie eller badeferie du drømmer om.


       04-10-2018

  Formidling af landbrug i Polen, Estland, Letland og Litauen.

  Ekspertise og markedskendskab er afgørende.

  Køb og salg af landbrugsejendomme er en stor og ofte langsigtet beslutning. For mange er det den største beslutning de tager i livet ...... .... læs mere her   


       04-10-2018

  Potentialet i virksomhedsinvesteringer ...

  Man kunne frygte, at potentialet i virksomhedsinvesteringer er ved at være udtømt efter finanskrisen og deraf følgende afmatning. Det er bestemt ikke tilfældet. Nye muligheder opstår og ...... .... læs mere her   


       01-10-2018

  Masurien er en historisk region i den nordøstlige del af Polen og landets største indsø landskab. Det ligger i dag i det Ermlandsk-Masuriske voivodskab. Navnet Masurien stammer fra masurerne, polske nybyggere fra Masovien, som befolkede store dele af området.

  Masurien kaldes også for Europas grønne lunge !

  Regionen ligger i den nordøstlige del af Polen og er en yderst tyndt befolket region med tusindvis af søer og dybe skove. Områdets vestlige del, omkring De Masuriske søer, er vært for en stadig tiltagende turisme, mens den østlige del derimod byder på et ferieparadis for individualister og naturelskere. Både urskoven ved byen Biaùowieêa, nær den hviderussiske grænse, og sumpområderne ved floden Biebrza, er i sig selv en oplevelse.

  Området Warminsko-Mazurskie huser talrige arkitektoniske højdepunkter: historiske slotte og gamle borge udgør her en del af landskabsbilledet og fortæller om regionens storslåede fortid.

  Investeringsmulighed:

  Der er for øjeblikket en interessant mulighed for at investere i den voksende turisme i det Masuriske Søland.

  Beliggende i Sapina-flodbassinet, lige i hjertet af det Masuriske Sølands Distrikt, er der et areal på 82 ha, med mulighed for turistmæssig udvikling, til salg.

  Arealerne er omfattet af en plan for et studie af udviklingsretningslinjerne, og de mulige investeringer er inden for følgende områder: bolig- og erhvervsbyggeri; pensionater og hoteller, rekreation, agriturisme og lystfiskeri.       28-09-2018

  Det er blevet mere fordelagtigt at starte en ny virksomhed i Letland.

  Ny selskabsskat i Letland.

  Pr. 1. januar 2018 anvender virksomheder i Letland, begrebsmæssigt en ny selskabsskat. Virksomhederne skal kun betale selskabsskat på resultatfordeling, mens de enkelte aktionærer ikke længere betaler 10% udbytteskat.

  Den nye selskabsskat skal kun betales ved uddeling af overskud. Så længe det lettiske selskab beholder overskuddet, betales 0% skat. Skatten skal betales efter 20%/80% regel, hvor nettobeløbet multipliceres med 20%/80% for at beregne skatten.

  Den største fordel ved den nye skat er, at betalingen af den kan udskydes, hvilket giver mulighed for at udnytte det til drift, projektselskaber eller blot beholde kapitalen. Ved at betale skatten senere har selskabet fordel af den udskudte skattebetaling.

  For lokale individuelle aktionærer er den nye skat mere fordelagtig, da de ikke længere betaler udbytteskat. Den nye skatteprocent er 20% af bruttoudbytte i stedet for tidligere 15% lettisk selskabsskat og 10% personlig indkomstskat. Lettiske skatteboere betaler ingen skat af de udbytter, de modtager fra fremmede lande.

  For de udenlandske juridiske enheder opvejes stigningen af skatteprocenten fra 15% til 20% af dagsværdien af den udskudte skat. På lang sigt vil virkningen derfor være neutral. Den eneste undtagelse er sandsynligvis fremstillingsvirksomheder, der mister de nuværende skattelettelser i forbindelse med erhvervelsen af det nye udstyr mv.

  Den lettiske lov begrænser ikke finansieringen af virksomheden gennem et lån ("undtagen den tynde kapitaliseringsregel"), dog begrænser den tilbagetrækningen af kontanter fra det lettiske selskab via et lån.

  Et lettisk selskab har siden da fordelene ved et holdingselskab: (i) salget af aktier er skattefrit, forudsat at det lettiske selskab har holdt dem i 3 år og (ii) gennemstrømningsudbyttet er skattefritaget.

  Kontakt os på +45 5136 1495 eller jk@jkaps.dk til en snak om, hvordan man starter eller erhverver forretning i Letland.


       21-09-2018

  Ref. nr: L00035PL
  1.000 ha planteavlsejendom i Polen sælges.

  Fra investorbesøg den 21. september 2018.  Video i fuld skærm   

  En enestående planteavlsejendom, bestående af ca. 1.000 ha landbrugsjord, landbrugsbygninger og et palads.
  Af de ca. 1.000 ha er over 980 ha godt dyrket landbrugsjord i en meget god kultur.

  Landbruget er beliggende i Dolnoslaskie region, i det sydvestligelige Polen.

  Se præsentation her  


       20-09-2018

  Skal din virksomhed sælges?
     - - -    eller skal den blot sættes til salg?


  At forstå din virksomhed, er en vigtig del af at forstå værdien af din virksomhed.
  Lige fra idegrundlaget, branche, produkt, mursten og maskiner til brand, kunder, medarbejdere og markedsposition.

  En potentiel køber er interesseret i den fremtidige indtjening. Historiske informationer er bagudrettede informationer, der kun interesserer en køber i det omfang han kan bruge dem til at projektere sin fremtidige indtjening og har kun den værdi for køber, som den kan forrente.

  At sælge sin virksomhed, indebærer for mange salg af det erhvervsmæssige livsværk - en stor beslutning der involverer mange følelser.

  Det letteste er at sætte virksomheden til salg - kunsten er at få den solgt.

  Vi har udviklet og formidlet investeringsprojekter og virksomheder i Østeuropa siden 2001. Har deltaget i snesevis af transaktioner. Både salg, men også forpagtning af virksomheder. Se nogle af vore referencer her  

  Kontakt Jesper Kjær på telefon: 5136 1495 eller jk@jkaps.dk for et gratis og uforpligtende møde, hvor vi taler om værdien af din virksomhed, om den kan sælges som du forventer - samt hvordan en salgsproces vil kunne gribes an.


       15-09-2018

  Riga - hovedstaden i Letland.
  Bestemt et besøg værd.

  Riga er en by som er værd at besøge. Man bliver yderst positivt overrasket. Riga byder nemlig på alt, lige fra et aktivt forretningsliv, til kultur og kulinariske oplevelser – og så er der gode shopping muligheder, hvis man er til det.

  Riga, er hovedstaden i Letland. Én af de mindste hovedstæder i Europa, med kun ca. 700.000 indbyggere. Man fornemmer tydeligt fordums storhed, at det idag kun er en lille metropol i hjørnet af Europa, men også byens vigtige status som landets hovedstad. Byens indbyggertal udgør mere end 35% af hele landets befolkning. Det er Letlands epicenter.

  Riga består af en ny og en gammel bydel. Forskellen på disse ses tydeligt. Den gamle bydel er meget velholdt og en arkitektonisk perle – den nye bydel, der hovedsageligt blev bygget i Sovjettiden, er desværre ikke så interessant at besøge.

  Riga ligger ved Daugava-flodens udløb i Riga-bugten og er en meget smuk by. Flodens løb gennem byen, de mange broer, enestående kirker, spændende bygninger og utallige parker giver et indtryk af en charmerende by, der emmer af historik.


  Video i fuld skærm   

  Alberta iela (Alberta gade)

  Alberta iela er en historie helt for sig selv.

  Hvert hus beliggende i Alberta iela er en unik præsentation af det bedste, hvad man kunne præstere i det 20. århundredes Riga.

  Fremragende eksempler på jugendstil findes i Alberts Street. Hvert hus er dekoreret med figurerede skulpturer, facader med udragende balkoner, søjler og andre elementer dækket af abstrakte krøller, der holder sammen med de bedste traditioner i jugendstil.


       13-09-2018

  Ref. nr: L00481LV
  Ca. 1.500 ha planteavlsejendom i Letland.

  Fra investorbesøg den 13. september 2018.


  Video:
  Udsigt over 160 ha rapsmark.
  Maskin- og lagerplads.

  En velorganiseret planteavlsejendom. De samlede ca. 1.100 ha landbrugsjord er holdt i god landbrugsmæssig stand, i god kultur med korrekt dyrkning og gødning. Lille og velorganiseret organisation, ledet af en dygtig og selvstændig driftsleder.


  Video i fuld skærm   

       20-08-2018     Rev: 27-08-2018

  Ref. nr: L00035PL
  1.000 ha planteavlsejendom i Polen sælges.

  Fra investorbesøg den 15. august 2018.  Video i fuld skærm   

  Video:
  Udsigt over høstede kornmarker, sukkerroemarker og vindmøllepark.


       13-08-2018

  Ref. nr: L00035PL
  1.000 ha planteavlsejendom i Polen sælges.

  Vi planlægger flere fremvisninger til potentielle investorer i august måned 2018.

  Notits:
  Investorbesøg på ejendommen er fuldt booket til slutningen af august.


  Del på:               


       07-08-2018

  Potentialet i virksomhedsinvesteringer ...

  Man kunne frygte, at potentialet i virksomhedsinvesteringer er ved at være udtømt efter finanskrisen og deraf følgende afmatning. Det er bestemt ikke tilfældet. Nye muligheder opstår og mange virksomheder klarer sig glimrende og nogle er kar til at nye ejere kan bringe dem til ”det næste niveau” – både markedsmæssigt, størrelsesmæssigt og ikke mindst indtjeningsmæssigt.

  Ingen kan forudsige fremtiden. Risikoparametre er aldrig statiske. Det er grunden til, at man før enhver investeringsbeslutning altid bør stille sig selv spørgsmålet “hvad nu hvis vi tager fejl?” Accept af det faktum, at verden ikke altid udvikler sig som forventet, er en vanskelig, men nødvendig erkendelse.

  At investere i en virksomhed med god stabil omsætning og overskud er naturligvis en god ide. Hvis investeringen derudover også har et solidt fundament at stå på, i form af fast ejendom, af god kvalitet, er den samlede risiko mindre.

  Kortsigtet handel og investering kan skabe stor fortjeneste, men risikoen kan være uforholdsmæssigt høj. Vores grundlæggende holdning er, at ægte værdiskabelse kun kan opnås gennem investering med langsigtet fundamentalt perspektiv.

  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces og involverer meget kommunikation med en bred vifte af interessenter. Denne kommunikation er afgørende for værdiskabelsen.

  Har du allerede investeret eller overvejer du at investere eller afhænde virksomhed i Østeuropa?
  Vi kan hjælpe dig med at skabe overblik over dine risici og muligheder.

  Vi gør vores yderste for at identificere det relevante investeringsobjekt og sikre en vellykket transaktion ved i vid udstrækning at udnytte det omfattende og personlige netværk, som vi har opbygget siden 1998.


       06-08-2018

  ”Vi agerer agilt i en volatil verden”

  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces. I vores arbejde er vi optaget af hvordan projekter opstår og af hvordan man hurtigst og lettest når sine mål. Der er ikke entydige løsningsmodeller, bestemte metoder eller måder hvordan man når dem. Tværtimod så støder vi på mange - og ofte modsatrettede - metoder. Man kan sige, at virkeligheden bliver skabt gennem vores individuelle manøvrer. Vi har hver vores udgangspunkt, erfaringer og mål. Forskellige metoder virker i forskellig situationer.

  En verden i konstant forandring kalder på agile strategier. Der er behov for at kunne justere og tilpasse sig langt oftere end før. Eksakt viden og skarpe analyser er afgørende, sammen med evner til at kunne agere agilt og beslutsomt. At komme til de rigtige løsninger og at tilpasse sig verden som den ser ud i dag. Det nytter ikke noget, at investere i noget der allerede er forældet, når det skal folde sig ud.

  At kunne tilpasse sig nye betingelser, kræver både at man kan lære nye færdigheder og evnen til at bruge dem.
  Tilpasningsevne handler om evnen til at reagere på skiftende krav, muligheder og trusler. At kunne se, lytte, forstå og træffe beslutninger.

  Det agile er ikke en metode, men snarere en filosofi, der forsøger at gøre op med de rigide, fastlåste metodikker. Vi afdækker hele tiden bedre måder, ved at ”gøre det” og ved at hjælpe andre med at ”gøre det”. Vi slipper løsningerne fri, når de er klar til det, og afventer ikke nødvendigvis et forkromet koncept. På den måde testes løsninger løbende og man undgår de store fejltagelser.

  Vi udvikler og formidler kapitalkrævende investeringsobjekter, der kræver langsigtede overvejelser, strategier og beslutninger. Det bygger vi blandt andet på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger.

  Gennem dette arbejde har vi lært at værdsætte individer. Samarbejde frem for processer og forordninger. Håndtere forandringer frem for at fastholde en rigid plan. Vi bygger på at sætte kunden i centrum, imødekomme ændringer, muliggøre tidlig feedback og løbende levering, samt forståelse for vigtigheden af kommunikation. Én fortolkning kan fremme én løsning, mens den blokerer for en anden.

  ”Agil betyder; smidig eller behændig”

  At kunne investere langsigtet kræver smidighed og behændighed, at man har gjort sit hjemmearbejde ordentligt, har vist rettidig omhu og at man er beslutsom og agil ”når frugterne er modne”.

  Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner og vi har gjort det til vores varemærke "at gøre det umulige muligt".


       05-08-2018

  Ref. nr: L000470PL
  Minkfarm projekt til salg i Polen.

  Der er mulighed for at investere et velbeliggende minkfarm projekt i Polen.

  Den polske ejer søger kapital til ekspansion; enten ved at sælge et af hans eksisterende minkfarm projekter eller ved at sælge anparter i sin mink produktions virksomhed.

  Projektet er velegnet både til den professionelle minkfarmer, der ønsker at købe sin egen farm, og til investorer der ønsker at investere i en langsigtet og meget rentabel forretning.

  Ejeren, der er uddannet både dyrlæge og minkavler, tilbyder sit samarbejde med en ny ejer eller partner. Ejeren taler polsk (indfødt), engelsk og tysk.

  Ønsker du at investere i et velbeliggende minkfarm projekt i Polen med gode udviklings- og profitmuligheder; så er det her en god mulighed.

  Kontakt os for yderligere information og fremvisning.


       31-07-2018

  De fleste får idéer,
  … nogle får gode idéer,
  … iværksættere får ofte rigtig mange "gode" idéer,
  … og enkelte er dygtige til at gøre idéerne til virkelighed.


  Vi arbejder til daglig med at gøre idéer til virkelighed.

  Sammen med et tysk/polsk konsortium har vi udviklet investeringsprojekter langs den polske østersøkyst siden 2001. Alle disse projekter er solgt til japanske, tyske, østrigske og spanske investorer. I dag samarbejder med udvalgte projektudviklere og udvikler, co-udvikler, formidler og promoverer investeringsobjekter i Mellem- og Østeuropa.


       28-07-2018

  Ref. nr: L00035PL
  1.000 ha planteavlsejendom i Polen sælges.

  Vi planlægger flere fremvisninger til potentielle investorer i august måned 2018.

  Interesserede investorer har mulighed for at booke besigtigelse af ejendommen i august ved henvendelse til Jesper Kjær på telefon: 5136 1495 eller e-mail: jk@jkaps.dk


  Del på:               


       12-07-2018

  Ref. nr: L00035PL
  1.000 ha planteavlsejendom i Polen sælges.

  En enestående ejendom, bestående af ca. 1.000 ha vel arronderet landbrugsjord, landbrugsbygninger og et palads.

  Landbruget ligger ca. 180 km fra den polsk-tyske grænse i provinsen Nedre Schlesien.

  Af de ca. 1000 ha er over 980 ha godt dyrket landbrugsjord i en meget god kultur.

  I benchmark "Ranking 300", udført af "Institut for Landbrug og Fødevareøkonomi", er gården noteret på tredjepladsen i kategorien "Ranking af den bedste landbrugsmæssige virksomhed". Dette er i den 20. udgave af "Ranking 300", baseret på årene1994 til 2013.

  Driftsselskabet ejer ca. 600 ha landbrugsjord, og forpagter yderligere ca. 400 ha. Der foreligger en forkøbsret til den forpagtede jord.

  Vigtigste markafgrøder: Hvede, raps og sukkerroer.

  Placeringer til en eksisterende vindmøllepark med 17 stk. Vestas V112-3.075 MW vindmøller og en transformerstation er udlejet.       15-06-2018

  Ref. nr: L00476LV
  360 ha landbrugsjord i Letland sælges.

  Arealet er opdelt som følger:

  • Landbrugsareal: 305,7 ha
  • Skov: 40,1 ha
  • Vand/åbne kanaler: 9,0 ha
  • Bygningsarealer: 3,2 ha
  • Veje: 0,5 ha
  • Andet: 1,2 ha

  Ejendommen er dansk ejet gennem en holdingstruktur og sælges på grund af generationsskifte.
       05-05-2018

  Salg af store landbrug i Mellem- og Østeuropa.

  Salg af store landbrug i Polen, Letland og Litauen.

  I vores formidlingsvirksomhed arbejder vi diskret med at skabe forbindelse mellem sælger og én eller flere interesserede købere. Vi har kontakt til mange interessante investorer og ekspertise indenfor alle almene og konkrete spørgsmål vedrørende ejendomshandel.

  Offentligt salg af ejendom:
  Vi har ejendomme til offentligt salg. Det vil sige at vi har gennemgået ejendommens forhold og vurderet niveauet for den optimale markedspris sammen med sælger.
  Udbuddet offentliggøres på denne hjemmeside og eventuelt i relevante medier; aviser, web-sites og magasiner, samt præsenteres for de køberemner, som vi har kendskab til.

  Diskret salg af ejendom:
  Vi har løbende ejendomme i stille kommission eller i diskret salg. Det betyder, at De som sælger udelukkende benytter Dem af vores køberkartotek og vores netværk. Salget af deres ejendom offentliggøres ikke og fremgår eventuelt kun i anonymiseret form på vores hjemmeside. I sådanne tilfælde søger i videst muligt omfang at undgå offentlighed omkring salgsprocessen.

  Kender De allerede køberen til Deres ejendom?
  Har De allerede en køber til Deres ejendom, tilbyder vi at bistå med transaktionens gennemførelse med præsentation, fremvisning, forhandling, og dialogen og koordination med rådgivere, advokater, revisorer m.v.


       01-05-2018

  Formidling af landbrug i Polen, Estland, Letland og Litauen

  .

  Ekspertise og markedskendskab er afgørende.

  Køb og salg af landbrugsejendomme er en stor og ofte langsigtet beslutning, hvor både følelser og økonomi spiller en stor rolle i beslutningsprocessen. For mange er det den største beslutning de tager i livet.

  Især handel med landbrug i udlandet kræver stor erfaring og indsigt i de lokale muligheder, forstå de mekanismer der trigger markederne og at kende og forstå både de skrevne og de uskrevne regler.

  Det at være landmand i udlandet er svært og erfaringerne har vist, at mange begår de samme fejl og har de samme udfordringer, når de investerer. Med den rette sparring kan man undgå de mest hyppige forhindringer og udfordringer.

  Med mere end 15 års erfaring som landbrugsmæglere i Polen, Letland og Litauen har vi opbygget et stort og alsidigt netværk, som vi udnytter til at identificere de bedste opkøbsmuligheder og til at sikre at investorerne hjælpes igennem den komplekse proces det er at finde og erhverve den rette ejendom for ham.

  Vi tilbyder professionel sparring og netværk, som skal sikre at du får de bedste betingelser for at etablere og udvikle din forretning.

  Vi ser det som vores fornemste opgave at informere både sælger og køber grundigt, så begge parter får det bedst mulige beslutningsgrundlag. Vi er ikke til hurtige handler, hvor den ene part bagefter står tilbage i en uheldig situation. En transaktion må være grundigt overvejet og forberedt for at blive en succes. Vi har kun nået vore mål, hvis både køber og sælger er tilfredse efter en handel.

  Med vores mangeårige erfaring med handel med landbrugsejendomme i Mellem- og Østeuropa, har vi oparbejdet en faglig og markedsmæssig indsigt, der gør os i stand til at rådgive dig seriøst og professionelt - uanset om du vil købe, sælge eller have en uforpligtende salgsvurdering af din ejendom.


       08-04-2018

  Verden har brug for energi.

  Behovet for energi stiger, fordi vi bliver flere mennesker, der alle forbruger flere og flere ressourcer. I 2050 er vi over 9 milliarder mennesker på kloden, der alle ønsker at leve et godt liv. Én af forudsætningerne er ren, tilstrækkelig og billig energi og behovet stiger i takt med at samfund udvikler sig og leveforholdene forbedres.

  Det 20. århundrede blev i høj grad drevet af adgang til billig og rigelige mængder af kul, olie og gas. Verdens energiforbrug er mere end fordoblet over de sidste 40 år. Kun to gange har vi set et egentligt fald i energiforbruget. Det var under den anden oliekrise efter Shaens fald i Iran i starten af 1980’erne og i forbindelse med finanskrisen i 2008. I det 21. århundrede skal der findes andre måder at opfylde behovet for energi på. Alene i løbet af de næste 25 år forventes verdens samlede energiforbrug at vokse med en tredjedel.

  Den danske regering har en vision om dansk uafhængighed af kul, olie og gas i 2050. Det er skelsættende og viser, i fuld skala, at et samfund uafhængigt af fossile brændsler kan lade sig gøre.

  Strategien er den første af sin slags i verden. Den udstikker de energipolitiske virkemidler, der skal gøre Danmark til et grønt bæredygtigt og konkurrencedygtigt samfund med en stabil energiforsyning. Alene i perioden frem til 2020 vil strategien reducere anvendelsen af fossile brændsler i energisektoren med 33 pct. i forhold til 2009. Derudover vil strategien øge andelen af vedvarende energi til 33 pct. i 2020 og sænke bruttoenergiforbruget i 2020 med 6 pct. i forhold til 2006 som følge af et markant fokus på energieffektivisering. Regeringens mål om at gøre Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050 bygger på en erkendelse af, at verden står over for en ny energipolitisk tidsalder.

  Flere og flere lande er, i stil med Denmark, i gang med at implementer teknologi der kan forsyne befolkningerne med ren energi, men udviklingen går langsomt og dækker slet ikke de behov der er for både ny energi og udskiftning af konventionelle produktionsanlæg.

  De fleste anlæg til produktion af vedvarende energi opføres som private investeringer. Den producerede energi sælges i mange tilfælde til det offentlige distributionsnet og den solgte energi bliver i mange tilfælde afregnet via subventionerede afregningssystemer.

  I mange lande er man i gang med at ændre de traditionelle subventionerede afregningssystemer og flere har allerede vedtaget eller overvejer at implementere auktionssystemer til fastsættelse af afregning af energisalget. Omstillingen er ikke nødvendigvis en dårlig ting på langt sigt, men på kort sigt giver det nogen usikkerhed for dem, som skal finansiere og bygge projekterne. Der er naturligvis brug for tilpasning af afregningssystemerne efterhånden som betingelser og teknologi udvikler sig, men for investorer er det helt centrale spørgsmål, om de kan være sikre på at de forudsætninger de har lagt til grund for deres investering, kan forrente den investerede kapital i hele projektets levetid.

  Vi oplever for tiden at investorer trækker sig fra ’teknisk set sunde projekter’ fordi de ikke kan være tilstrækkeligt sikre på tilbagebetalingstiden.

  Erfarne projektudviklere

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab, der siden 2001, har udviklet projekter for vedvarende energi i Central- og Østeuropa. Gennem en kombination af selvstændig udvikling, udvikling i jointventure og strategisk samarbejde, har vi blandt andet deltaget i udvikling af projekter for mere end 1.000 MW vindmøller.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling af energiprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores investorer.

  Vi udvikler p.t. kommercielle investeringsprojekter i Polen, Letland, Litauen og Rumænien. Derudover er vi aktive i udvikling af vindmølleprojekter i Marokko.

  På grund af de igangværende reformer af afregningssystemer for vedvarende energi, på de markeder hvor vi er aktive, og den usikkerhed det for øjeblikket skaber for investorer, har vi besluttet p.t. kun at markedsføre projekter for vedvarende energi, der allerede er i drift med en stabil indtjening, til eksisterende investorer. Vi fortsætter udvikling af nye projekter som hidtil, men de vil først vil blive markedsført når der er mere gennemsigtige og forudsigelige afregningssystemer på plads.


       12-03-2018

  Køb af landbrug i Polen, Estland, Letland og Litauen.

  .

  Kontakt os hvis du har interesse i at investere i én af de ejendomme vi har vist på internetsiden. Vi står gerne til rådighed med yderligere oplysninger, individuel rådgivning og uforpligtende fremvisninger.

  Hvis du ikke lige finder det du søger efter her på sitet; så hører vi gerne fra dig, da vi har en række ejendomme undervejs, som endnu ikke er lagt ud på nettet.

  Hvis du har interesse i at købe en specifik ejendom eller hvis du er interesseret i en ejendom udbudt via anden mægler, formidler, bank eller kreditforening, så tilbyder vi at tage professionel kontakt på dine vegne. Vi bistår ved due diligence og forhandling på baggrund af vores viden om priser og markedsforhold. Igennem hele forløbet står vi til rådighed med vores ekspertise og mangeårige erfaring fra ejendomshandler.

  Hvis du søger en specifik ejendomstype, der ikke er udbudt til salg, tilbyder vi at screene og afsøge markedet for dig, fremvise potentielle opkøbsemner og tage diskret kontakt til ejeren af én eller flere ejendomme, som du som investor kan have interesse i. Ofte er det nemmere for os, som professionel part, at rette denne diskrete henvendelse uden i første omgang at tilkendegive, hvem investor er. Vi tilbyder at bistå i det videre forløb med undersøgelse af ejendommens forhold, rådgivning og forhandling.


       09-02-2018

  Én af Frankrigs mest unikke natur- og jagtejendomme udbydes til salg.

  En virkelig spændende liebhaver ejendom, på mere end 1.800 hektar, hvor der blandt andet er rig mulighed for at drive jagt på kronvildt, rådyr, dådyr, mouflon, vildsvin, ræv, grævling, hare, kanin, and, gås, fasan, agerhøne, due, skovdue, sneppe, regnspove, vagtler …

  Alt er organiseret til at begejstre den lidenskabelige naturelsker og optimal for områdets rige dyreliv, med en overvældende variation af løvskove, lidt nåletræsskove, kratskove, skrub, vedvarende grønne områder, vådområder, søer, damme og landbrugsområder.

  Absolut spændende og sjældent udbudt ejendom.

  • 1.270 ha landbrugsland
   (dyrket)
  • 480 ha skov og græsarealer
  • 45 ha søer, damme og vådområder
   (herunder en 25 ha stor kunstig sø)

  Herskabshus, bygget i det 16. århundrede, diskret beliggende i hjertet af territoriet.
  500 m2 beboelse, heraf med 2 smukke modtagelsesværelser og 6 renoverede soveværelser.
  Huset er vedligeholdt og renoveret med respekt for den oprindelige arkitektur.

  Find flere informationer her.  

  Kontakt os for yderligere information.  

       17-12-2017

  Formidling af landbrugsvirksomheder og udvikling af landbrugsprojekter i Mellem- og Østeuropa.

  .

  Vi søger planteavlsejendomme i Estland, Letland og Litauen for potentielle investorer.

  Bedrifter på 400 til 1.500 ha til salg eller forpagtning.


  .

  Køb og salg af landbrug i Polen, Estland, Letland og Litauen.

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Vi beskæftiger os med formidling af investeringsprojekter i Mellem- og Østeuropa, herunder formidling af store landbrug, herregårde, godser, skovejendomme og jagtejendomme i Polen, Letland og Litauen.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi formidler ejendomme i Mellem- og Østeuropa og har en indgående viden om markedsforholdene.

  Vi er således den naturlige kontakt, hvis du søger en uafhængig rådgiver og formidler indenfor handel med store landbrug, skovejendomme, jagt - og liebhaverejendomme i Polen, Estland, Letland og Litauen.

  I vores formidlingsvirksomhed arbejder vi diskret med at skabe forbindelse mellem interesserede købere og sælgere. Vi har kontakt til ekspertise indenfor alle almene og konkrete spørgsmål vedrørende ejendomshandel.


  Overvejer du at sælge din virksomhed? ......

  Vi er specialiseret i formidling af landbrug i Mellem- og Østeuropa.


       14-11-2017

  Kort om landbrug i Letland

  Drift af landbrug i udlandet kræver meget planlægning og tid.

  Mange steder i Letland strækker der sig kornmarker dyrket af udenlandske landmænd, og der er flere projekter for etablering af kvæg- og svinebrug.

  Letland har store områder med braklagt landbrugsjord, forholdsvis lave produktionsomkostninger og det store russiske marked lige ved siden af. Disse forudsætninger har været et vigtigt udgangspunkt for mange, der har investeret i Letland og opbygget moderne og effektive bedrifter. Som udenlandsk investor er det dog vigtigt at huske på at der er store omkostninger ved at dyrke braklagt jord op. Det tager meget tid, koster mange ressourcer at få produktionen op på et nogenlunde niveau og den manglende omsætning kan være svær at finansiere. Vi foreslår at fokuserer på landbrugsjord der allerede er i god omdrift, men hvis man foretrækker at opdyrke den braklagte jord, så skal der ligge solid egenkapital som basis.

  Hvert land har sit eget særpræg.

  Selv om Letland er medlem af den Europæiske Union, er den lokale lovgivning noget anderledes end i hjemlandet. Ligeledes kan dokumentationskrav fra det offentlige være forskellig fra det, man er vant til. Det allervigtigste, inden man går i gang med at drive en forretning i Letland, er at indse, at den skal drives i et fremmed land.

  Selv om den lettiske lovgivning er i overensstemmelse med EU- forordninger og direktiver, så gælder der andre love end man er vant til i sit hjemland. Man oplever også væsentlige forskelle i de erhvervsmæssige traditioner og mentaliteten. Landbruget i Vesteuropa har udviklet sig i over hundreder af år, mens Letland først i de sidste to årtier er vendt tilbage til markedsvilkår. Og det er umuligt at undgå, at det påvirker borgernes holdning til erhvervslivet og forretningskulturen. Man skal også regne med, at der i Letland - især i landbrugssektoren - mangler kvalificeret arbejdskraft, som er i stand til at arbejde med store moderne maskineri og teknologier. Det betyder, at man skal investere en del tid og energi i uddannelse af sit personale.

  Det er især vigtigt at styre sine investeringer og projekter. Landmænd har typisk høj faglig kompetence og stor tillid til folk, men mangler i nogle tilfælde lederkompetencer. Det letterne ofte har brug for, er en rollemodel, der overvåger, træffer beslutninger og bærer ansvar.

  Landbrug i Letland er et perspektiv område.

  Landmænds succeshistorie i Letland kan forklares ved, at Letland rummer mange muligheder. For det første kan der købes landbrugsjord for en forholdsvis god pris. For det andet kan man opnå et større udbytte, hvis man har moderne landbrugsmaskiner og dygtig virksomhedsledelse, fordi produktions- og arbejdskraft omkostningerne er forholdsvis lave i Letland. Dernæst kan forretningsfolk være trygge ved deres investeringer, for Letland er jo medlem af både EU og NATO.

  Hertil kommer, at man i Letland kan søge EU-støtte til forskellige udviklingsprojekter.

  Forretningsmulighederne for de udenlandske landmænd er gode, fordi landområderne i Letland stadig er relativt underudviklede. Her kan man for eksempel etablere intensiv landbrugsproduktion, herunder kvægopdræt, hvor man fremstiller produkter både til lokalt forbrug og til eksport. Man kan også forvente, at fremstilling og eksport af økologiske varer af høj kvalitet til de vesteuropæiske lande bliver et væsentligt indsatsområde, for landområderne i Letland er økologisk rene.


  Her finder du aktuelle landbrug til salg    i Polen og Letland.


       04-10-2017

  Introduktion til landbrug i Letland.

  Letland er det midterste af de tre baltiske stater, som genvandt uafhængighed i forbindelse med Sovjetunionens opløsning i 1991. Slavisk talende mindretal, flest russere, udgør over en tredjedel af befolkningen, og de behersker en betydelig del af det private erhvervsliv.

  Efter Sovjetunionens annektering af de baltiske lande i 1940 kom Letland til at indgå i den sovjetiske planøkonomi. Efter Sovjetunionens opløsning i 1991 genindførtes markedsøkonomi. Overgangen fra planøkonomi til markedsøkonomi efter uafhængigheden i 1991 medførte et voldsomt produktionsfald både i industri og i landbrug med stor arbejdsløshed og et generelt fald i levestandarden til følge.

  Letland er en demokratisk, parlamentarisk republik. Forfatningen er fra 1922. Den blev genoprettet 1993 og ændret i 1997. Det dominerende sprog er lettisk, der tales af ca. 59% af befolkningen (2005). Fra 1989 er lettisk landets eneste officielle sprog. Russisk tales af ca. 29%.

  I marts 2004 blev Letland medlem af NATO og den 1. maj blev landet medlem af den Europiske Union, sammen med 9 andre øst- og centraleuropæiske lande.

  Letland gennemførte en ekspansiv økonomisk politik, baseret på låntagning. Væksten var ikke basseret på produktion og eksport, men i byggeri, boliger og luksusforbrug og da boblen sprang, blev skaden så meget større, da den underliggende produktion var begrænset og de lettiske husholdningers opsparing ringe.

  .

  Den globale økonomiske krise ramte Letland hårdt. Alene i 2008 faldt BNP med 10,5% fulgt af et yderligere fald på 17,8% i 2009. Arbejdsløsheden steg fra 7% i december 2008 til 14,3% i marts 2009 og videre til 22,3% i marts 2010, og ungdomsarbejdsløsheden blev næsten fordoblet til 44,9%. Den højeste arbejdsløshed i EU.

  Letland er ved at genvinde det økonomiske momentum. Fra 2011 til 2013 var den gennemsnitlige vækst i den lettiske økonomi på 4,7% årligt. Letland var dermed blandt de hurtigste voksende økonomier i EU. Vi vurderer at det lige nu er et godt tidspunkt at investere i lettisk landbrug.

  Landbrug udgør omkring 4% af BNP og beskæftiger 15% af befolkningen. Landbruget beskæftiger sig fortrinsvis med husdyravl, desuden korndyrkning, sukkerroer, kartofler og grøntsager. Letlands skovbrug er eksportorienteret, dels som råtræ, men også delvist som forarbejdet træ.

  Letlands landskab er dannet af aflejringer fra sidste istid og er helt overvejende lavland med morænebakker samt NV-SØ-gående tunneldale og åse; kun få steder når bakkerne 300 m højde. Boniteten i landbrugsjorden varierer meget og det er en god ide at undersøge jordbundens sammensætning, dannelse og typeinddeling og at teste de underliggende lags profiler. Det er ikke tilstrækkeligt kun at vurdere og tage prøver af de øverste muldlag. Man kan opleve en temmelig let topmuld , men de underliggende lag gør jorden meget frugtbar, eller vice versa.

  Det er stadig muligt at erhverve et stort og velfungerende landbrug i Letland. Jord kan købes til meget rimelige priser, men er jorden meget billig, er der ofte en grund til det. Man skal undersøge sagen grundigt, inden man skriver under.

  Reglerne for køb af landbrug er blevet strammet. Typisk er det nu kun personer med landbrugsuddannelse og som lever af landbrug, der kan købe et landbrug, men det kan dog også ske ved at købe en lettisk virksomhed, som ejer landbrugsjord, eller en gård.

  Her finder du aktuelle landbrug til salg    i Polen og Letland.


       16-08-2017

  Investeringsmulighed;
  i oksekødsproduktion i Polen.

  .

  Leder du efter en attraktiv landbrugsinvestering i et nyt produktionsselskab med vækstpotentiale?

  Så kan oksekødsproduktion i Polen være noget for dig!

  På grund af begrænset udbud og stor efterspørgsel af oksekød i Europa er det nu den perfekte tid til at investere i produktion af oksekød.

  . Polen er et landbrugsland der er kendt for sin fremragende husdyrproduktion.

  Oksekødsproduktionen er vokset de seneste år. 2016 og 2017 var ingen undtagelse. Der er et stort og voksende indenlandsk forbrug af oksekød, men Polen er dog alligevel en nettoeksportør af oksekød. I 2015 udgjorde eksporten af oksekød 365.923 MT og var 20 procent højere end i 2014.

  Italien er fortsat det dominerende destination for det eksporterede polske oksekød og udgjorde 22 procent af Polens eksport i 2016 eller 73.100 tons. Budgetbevidste italienske forbrugere favoriserer mindre nedskæringer, og polske eksportører tilpasser sig dette med kvægkød. Tyskland er den næststørste importør af polsk oksekød, på 48.200 tons, med en appetit for ko oksekød i sine forarbejdede produkter.

  Holland, Belgien, Spanien og Frankrig er også vigtige importører af polsk oksekød i EU, mens Bosnien og Hercegovina sammen med Israel og arabiske lande er store købere uden for EU.

  Kontakt os for yderligere information.  


       18-06-2017

  Svineproduktion - i Polen

  Vi tilbyder projekter
  for udvidelse af svineproduktion - i Polen.

  Fra ide - til virkelighed.

  Svineproduktionen i Danmark har aktuelt så vanskelige rammebetingelser, at tiden er inde til at gentænke produktionsformen. En løsning er, at en større del af værdikæden favnes af den enkelte landmand, men på en ny måde.

  Vi foreslår; at den rentable landmand inkorporerer både de danske og polske fordele i sin organisation. Ved at have produktion af smågrise i Danmark og slagtesvin i Polen, kan den enkelte landmand drage fordel af både den danske ekspertise og de lavere omkostninger i Polen. Derved kan indtjeningen øges og man bliver mindre sårbar over for udsving i markedet. Den primære udfordring ved dette koncept, er både at find den rette samarbejdspartner, den rette beliggenhed og mulighed for de nødvendige tilladelser. Vi foreslår en etableret Polsk planteavler som samarbejdspartner, der så leverer foder og aftager gylle. På denne måde reduceres investeringens størrelse og kompleksitet væsentligt.


  • Fordele:
   • Minimal investering.
   • Byggeomkostninger: 40-50 % besparelse i forhold til Danmark.
   • Mulighed for investeringsstøtte.
   • Lønomkostninger: 50-75 % besparelse i forhold til Danmark.
   • Overskuelig transport afstand.
   • Planteavlere efterspørger animalsk gødning i Polen.
   • Mulighed for samarbejde med etableret planteavler.
   • Højere afregningspriser.
  .
  • Vi tilbyder bl.a.:
   • Identificering af investeringsobjekt.
   • Screening for miljø tilladelse.
   • VVM og miljø tilladelse.
   • Byggetilladelse.
   • Foderleverancer
   • Gylleaftager
   • Bygningsindretning
   • Bygningskonstruktion
   • Lokal finansiering
   • Ansøgning om investeringsstøtte.
   • Organisering og management.

   • Nøglefærdigt produktionsanlæg.

  Her finder du yderliger informationer og uddybning  


       03-04-2017

  Vi kan hjælpe dig med at etablere din produktion i Polen.

  .

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab. Vores position er baseret på en dyb forståelse af de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med i morgen. Vi sætter en ære i at være en engageret partner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling og formidling af virksomhed i udlandet er en kompleks proces, men vi glemmer aldrig, hvad der skaber værdi for vores kunder.

  Vi gør vores yderste for at identificere det rette investeringsobjekt og at sikre en succesfuld transaktion, ved i høj grad at gøre brug af det omfattende netværket, som vi har opbygget i Polen, igennem de sidste 16 år.

  Vi tilbyder bl.a.:

  • Identificering af investeringsobjekt.
  • Screening for miljø tilladelse.
  • VVM og miljø tilladelse.
  • Byggetilladelse.
  • Foderleverancer.
  • Gylleaftager.
  • Bygningsindretning.
  • Bygningskonstruktion.
  • Lokal finansiering.
  • Ansøgning om investeringsstøtte.
  • Organisering og management.
  • Nøglefærdigt produktionsanlæg.

  Fra ide - til nøglefærdigt projekt.       01-04-2017

  De danske landmænd har vokseværk - men ikke i Danmark.

  .

  Danskejede landbrugsselskaber i udlandet har øget produktionen af slagtesvin med ca. 25 pct. til omkring 5 mio. grise om året, mens produktionen af slagtesvin falder i Danmark.

  "Størstedelen af udvidelserne finder sted i det østlige EU samt Rusland og Ukraine. Det er områder, som er underforsynede med svinekød, hvilket generelt giver gode salgspriser.

  Gode muligheder for at etablere sig som smågriseproducent i Polen

  Rigtig mange unge landmænd vil gerne være selvstændige, .... men det er svært at finansiere.
  Drømmen forbliver - for de fleste - en drøm.

  Der er dog lige nu gode muligheder for at etablere sig som smågriseproducent i Polen. Den polske regering har besluttet at øge den indenlandske svineproduktion og administrationen er velvillig for tiden.

  Omkostningerne ved at etablere sig som smågriseproducent i Polen er typisk kun omkring det halve af hvad man må investere i Danmark, dertil kommer, at der lige nu er rigtig gode muligheder for at få et lukrativt anlægstilskud.

  Den Polske regering har dog indført regler der gør det sværere at købe landbrugsjord i Polen. Vi foreslår, at man etablerer sig i et samarbejde med en eksisterende planteavler. Der er generelt mangel på naturlig gødning i Polen og vi har kontakt til etablerede planteavlere der er villige til at indgå langfristige gylleaftaler for at kunne forbedre jordens bonitet og som derudover også vil levere foderafgrøder. På denne måde reduceres investeringens størrelse og kompleksitet væsentligt, man kan nøjes med at investere i produktionsfaciliteter, fokusere på smågriseproduktionen og optimere endnu mere på økonomien.

  Det er vigtigt at vælge en god lokalitet hvor både de fysiske rammer og infrastruktur er optimal og hvor det er muligt at få en miljøtilladelse. Generelt er det for tiden ikke så svært at få miljøtilladelse til smågriseproduktion hvorimod det er noget sværere at få en miljøtilladelse til at producere slagtesvin.


       13-03-2017

  Bliv smågriseproducent i Polen

  .

  Produktion af svin og svinekød har i mere end 100 år været et vigtigt aktiv for Danmark. Både hvad angår beskæftigelse og eksport. Den årlige produktionen af svin har for længst rundet de 20 millioner i Danmark og de danske landmænd er blandt de førende i verden indenfor avl, kvalitet, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, hvilket er en væsentlig grund til, at Danmark er blandt verdens største eksportører af svinekød.

  Det er ikke ukendt for danske landmænd at investere i landbrug i udlandet. ’Foreningen Farmers Abroad’ estimerede i 2016 at ca. 6.500 danske landmænd har investeret i landbrug i udlandet for op mod 40 mia. kr.

  Danskere er generelt vellidte i udlandet, er kendt for at være åbne, ærlige, og er meget respekterede for deres professionalisme og købmandskab, samtidig har de en god forståelse for at arbejde med andre kulturer og får typisk et godt forhold til og bliver accepteret af både medarbejdere og lokalsamfund.


       10-02-2017

  Investeringstjekliste

  .

  Går du med en drøm om at købe landbrug i udlandet?

  Landbrug er en investering for livet.
  Start dine overvejelser med at gennemgå vores Investeringstjekliste.
  Det tager kun nogle minutter - men de kan være brugt godt og give anledning til eftertanke.

  En handel kræver blot at en Sælger og en Køber kan blive enige . . . .
  Men at få et ejerskifte til at lykkes, er ikke altid så helt ligetil - og da slet ikke i udlandet.

  Vi har formidlet mange investeringer, været med til at organisere mange transaktioner, set mange måder at agere på og været med i mange overvejelser. Det er naturligvis absolut vigtigt, først og fremmest, at have styr på visionerne, det faglige og økonomien, men der er også andre værdier at passe på. Det nytter ikke meget at have det perfekte projekt, hvis lysten og glæden ikke følger med.

  Vi har udarbejdet en investeringstjekliste, som naturligvis ikke kan besvare alle specifikke spørgsmål, men vi synes, at det er et godt sted at starte sine overvejelser, på ”den lange rejse” det er, at investere i landbrug i udlandet.

  Link til: Investeringstjeklisten  

  Her finder du et overblik over aktuelle landbrug til salg         17-12-2016

  " Én krone sparet er én krone tjent "

  .

  … siger man.


  En sandhed med modifikationer, for en investering handle først og fremmest om at opnå det man vil, på en sikker og hensigtsmæssig måde. Det er ikke givet, at det er den laveste pris der er fællesnævneren for en god handel, det er lige så meget betingelserne for transaktionen og de muligheder den lukker op for, der er vigtige.

  "Investeringsobjektets historie er måske ikke så interessant for dig, du er jo blot interesseret i, at du fremadrettet kan udnytte din investering som du ønsker." Det kan dog være af afgørende betydning, at du kender til alle de historiske forhold ved objektet, der kan få betydning for dit fremtidige ejerskab og brug af det. En fejl eller en mangel kan blive fatal. Derfor er det altid vigtig at have forberedt sig grundigt før man går i gang, og at udføre en omhyggelig teknisk, juridisk og finansiel tilstandsvurdering inden man agerer.

  En handel kræver måske nok blot at en Sælger og en Køber kan blive enige . . . .
  Men at få en transaktion til at lykkes, er ikke altid så helt ligetil - og da slet ikke i udlandet.

  Vi har formidlet mange investeringer, været med til at organisere mange transaktioner, set mange måder at agere på og været med i mange overvejelser. Det er naturligvis absolut vigtigt, først og fremmest, at have styr på visionerne, det faglige, det juridiske og økonomien, men der er også andre værdier at passe på. Det nytter ikke meget at have det perfekte projekt, hvis lysten og glæden ikke følger med.

  Er du på udkig efter en ny investering i Mellem- & Østeuropa, så kan vi hjælper dig med at finde den, der matcher dine behov, finde de optimale løsninger, og løse problemer og konflikter.

  Vi lægger stor vægt på den personlige, individuelle service og rådgivning.
  Det skaber tryghed og tillid i samarbejdet, men er også en væsentlig kilde til det succesfulde resultat.

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed, der beskæftiger sig med vedvarende energiprojekter, investeringsprojekter, ejendomshandel og formidling, erhvervsmatchning og konsulentydelser i Mellem- & Østeuropa.


  Her finder du et overblik over aktuelle landbrug til salg         17-10-2016

  Salg af store landbrug i Polen, Letland og Litauen.

  .

  I vores formidlingsvirksomhed arbejder vi diskret med at skabe forbindelse mellem sælger og én eller flere interesserede købere. Vi har kontakt til mange interessante investorer og ekspertise indenfor alle almene og konkrete spørgsmål vedrørende ejendomshandel.

  Offentligt salg af ejendom:
  Vi har ejendomme til offentligt salg. Det vil sige at vi har gennemgået ejendommens forhold og vurderet niveauet for den optimale markedspris sammen med sælger.
  Udbuddet offentliggøres på denne hjemmeside og eventuelt i relevante medier; aviser, web-sites og magasiner, samt præsenteres for de køberemner, som vi har kendskab til.

  Diskret salg af ejendom:
  Vi har løbende ejendomme i stille kommission eller i diskret salg. Det betyder, at De som sælger udelukkende benytter Dem af vores køberkartotek og vores netværk. Salget af deres ejendom offentliggøres ikke og fremgår eventuelt kun i anonymiseret form på vores hjemmeside. I sådanne tilfælde søger i videst muligt omfang at undgå offentlighed omkring salgsprocessen.

  Kender De allerede køberen til Deres ejendom?
  Har De allerede en køber til Deres ejendom, tilbyder vi at bistå med transaktionens gennemførelse med præsentation, fremvisning, forhandling, og dialogen og koordination med rådgivere, advokater, revisorer m.v.


       22-08-2016

  Køb af landbrug i Polen, Letland og Litauen.

  .

  Kontakt os hvis du har interesse i at investere i én af de ejendomme vi har vist på internetsiden. Vi står gerne til rådighed med yderligere oplysninger, individuel rådgivning og uforpligtende fremvisninger.

  Hvis du ikke lige finder det du søger efter her på sitet; så hører vi gerne fra dig, da vi har en række ejendomme undervejs, som endnu ikke er lagt ud på nettet.

  Hvis du har interesse i at købe en specifik ejendom eller hvis du er interesseret i en ejendom udbudt via anden mægler, formidler, bank eller kreditforening, så tilbyder vi at tage professionel kontakt på dine vegne. Vi bistår ved due diligence og forhandling på baggrund af vores viden om priser og markedsforhold. Igennem hele forløbet står vi til rådighed med vores ekspertise og mangeårige erfaring fra ejendomshandler.

  Hvis du søger en specifik ejendomstype, der ikke er udbudt til salg, tilbyder vi at screene og afsøge markedet for dig, fremvise potentielle opkøbsemner og tage diskret kontakt til ejeren af én eller flere ejendomme, som du som investor kan have interesse i. Ofte er det nemmere for os, som professionel part, at rette denne diskrete henvendelse uden i første omgang at tilkendegive, hvem investor er. Vi tilbyder at bistå i det videre forløb med undersøgelse af ejendommens forhold, rådgivning og forhandling.


       12-07-2016

  Konjunkturgevinster i Polen, Letland og Litauen.

  .

  Når man vælger at investere i fast ejendom, får man del i samfundsbestemte konjunkturgevinster, som man ikke kan få på andre måder. Og det er vigtigt at være med på de investeringsbølger, der kommer i sin levetid. Med den rette ejendom kan man tjene et godt afkast på driften og en eventuel værdistigning er en bonus.

  Det er en god ide at investere i landbrug i Østeuropa. Her er jordpriserne stadigvæk moderate og driftsomkostningerne ofte kun det halve af hvad man oplever i Vesteuropa. En investering i fast ejendom er en god langsigtet investering og i Østeuropa kan man fortsat regne med relativt store konjunkturgevinster.

  Det kræver rettidig omhu at investere. Man skal gøre sit hjemmearbejde ordentligt, se sig godt for og bruge gode rådgivere med specialist viden og lokalkendskab.

  Rentabiliteten bestemmes af afsætningspriser, produktiviteten, og kapitalomkostningerne. Afsætningsprisen kan man ikke gøre meget ved, og produktiviteten har en naturlig grænse. Kapitalomkostningerne rammesættes på investeringstidspunktet, og derfor bliver handelsprisen en vigtig forudsætning for din rentabilitetsevne mange år frem. Virksomhedens handelspris skal ikke være højere end, at den efterlader et driftsoverskud, der kan betjene både lånekapital og egenkapital, samt en buffer til risiko og reinvesteringer.

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Vi har formidlet fast ejendom i Polen og de Baltiske Stater i mere end 16 år.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt.

  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.

  Sammen med et omfattende netværk af partnere, har vi kontakt med mange unikke investorer og opkøbskandidater. Vi kan hjælpe dig med at afgøre, om strategi, processer og transaktioner er skræddersyet til dine forretningsmæssige mål. Uanset om du planlægger at afhænde eller erhverve aktiver, kan vi hjælpe dig med at navigere gennem det komplicerede skiftende landskab af fusioner og erhvervelse, for at tage velovervejede beslutninger og gøre den rigtige transaktion.


       02-05-2016

  Ekspertise og markedskendskab er afgørende.

  .

  Køb og salg af landbrugsejendomme er en stor og ofte langsigtet beslutning, hvor både følelser og økonomi spiller en stor rolle i beslutningsprocessen. For mange er det den største beslutning de tager i livet.

  Især handel med landbrug i udlandet kræver stor erfaring og indsigt i de lokale muligheder, forstå de mekanismer der trigger markederne og at kende og forstå både de skrevne og de uskrevne regler.

  Det at være landmand i udlandet er svært og erfaringerne har vist, at mange begår de samme fejl og har de samme udfordringer, når de investerer. Med den rette sparring kan man undgå de mest hyppige forhindringer og udfordringer.

  Med mere end 15 års erfaring som landbrugsmæglere i Polen, Letland og Litauen har vi opbygget et stort og alsidigt netværk, som vi udnytter til at identificere de bedste opkøbsmuligheder og til at sikre at investorerne hjælpes igennem den komplekse proces det er at finde og erhverve den rette ejendom for ham.

  Vi tilbyder professionel sparring og netværk, som skal sikre at du får de bedste betingelser for at etablere og udvikle din forretning.

  Vi ser det som vores fornemste opgave at informere både sælger og køber grundigt, så begge parter får det bedst mulige beslutningsgrundlag. Vi er ikke til hurtige handler, hvor den ene part bagefter står tilbage i en uheldig situation. En transaktion må være grundigt overvejet og forberedt for at blive en succes. Vi har kun nået vore mål, hvis både køber og sælger er tilfredse efter en handel.

  Med vores mangeårige erfaring med handel med landbrugsejendomme i Mellem- og Østeuropa, har vi oparbejdet en faglig og markedsmæssig indsigt, der gør os i stand til at rådgive dig seriøst og professionelt - uanset om du vil købe, sælge eller have en uforpligtende salgsvurdering af din ejendom.


       15-04-2016

  Den perfekte handel starter med en god forhandling.

  .

  Landmænd vil gerne være selvstændige, men landbrugene er efterhånden så store og finansielt uhåndterlige at det er mere end svært at realisere drømmen.

  Er du førstegangskøber og har aldrig købt fast ejendom før eller skænket investering en tanke, så er der mange ting du skal forberede dig på. Mange spørgsmål at besvare, både over for dig selv og over for dem der skal finansiere dig.

  Er drømmen et familiebrug i nærheden af familie og venner, eller er et landbrug i udlandet en mulighed? Er drømmen at blive ejer af et hobbylandbrug, hvor man kan have et lønarbejde ved siden af, eller skal det være en stor effektiv bedrift? Er drømmen økologi eller er den konventionel produktion?

  Når først tanken om at eje sin egen virksomhed er begyndt at tage form, så er der nogle konkrete spørgsmål, man meget hurtigt er nødt til at forholde sig til.

  En god ide er, at begynde med at tjekke sig selv via denne lille tjekliste her 

  Spørgsmålene lyder måske banale, men man er nødt til at tænke som en investor og det er essentielt at have styr på alle detaljer og finde en fællesnævner. Udover en masse penge, er der også mange følelser på spil, når drømmen skal realiseres.

  Efter mere end 15 år med formidling af landbrug i Mellem - og Østeuropa, så har vi masser erfaring og gode råd til, hvordan man slipper nogenlunde smertefrit gennem nøglehullet. .

  Udover valget af den konkrete virksomhed m.v., så er der også hele finansieringsdelen og det obligatoriske papirarbejde, der følger med en transaktion. Et stort ukendt område for mange, og rådet er, at man benytter sig af de rigtige rådgivere, - og gerne flere. Når man investerer i udlandet kan det være svært at finde de rigtige rådgivere med den rette ekspertviden. En advokat kan ikke være ekspert på alle områder. Det er vigtigt at sikre sig, at han har den rette detaljerede viden og ekspertice om netop den transaktion som du skal i gang med.

  Efterfølgende er det også vigtigt at få en ”second opinion” fra en anden advokat. Ingen er jo som bekendt fejlfrie og selv om den første advokat har sin uddannelse, erfaring og ansvarsforsikring, så er det bedst at en anden advokat kigger hele sagen igennem ”med friske øjne”, inden man underskriver. Hvis der senere hen viser sig at være fejl eller mangler, så hæfter advokaten måske nok rent økonomisk, men fejl kan alligevel komme til at påvirke dig negativt. Det er ikke alt der er dækket af en forsikring. Så - selv om du måske benytter dig af de bedste rådgivere, så betyder det ikke, at du ikke selv skal læse dokumenterne igennem. Tværtimod.

  I en forhandling kan man godt hjælpe handlen på vej ved hele tiden at udvise fleksibilitet. Sæt dig godt ind i modpartens situation og kom med klare udmeldinger. Men vær også forberedt på at gå på kompromis. En god handel tilgodeser begge parter.

  Det er svært at finde den perfekte ejendom - den findes måske slet ikke, men med mere end 15 års erfaring som landbrugsmæglere i Polen, Letland og Litauen har vi opbygget et stort og alsidigt netværk, som vi udnytter til at identificere de bedste opkøbsmuligheder og til at sikre at investorerne hjælpes igennem den komplekse proces det er at finde og erhverve den rette ejendom.

  Vi tilbyder professionel sparring og netværk, som skal sikre at du får de bedste betingelser for at etablere og udvikle din virksomhed.


       15-02-2016

  Køb og salg af landbrug i Polen, Estland, Letland og Litauen.

  .

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Vi beskæftiger os med formidling af investeringsprojekter i Mellem- og Østeuropa, herunder formidling af store landbrug, herregårde, godser, skovejendomme og jagtejendomme i Polen, Letland og Litauen.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi formidler ejendomme i Mellem- og Østeuropa og har en indgående viden om markedsforhold og mulige købere.

  Vi er således den naturlige kontakt, hvis du søger en uafhængig rådgiver og formidler indenfor handel med store landbrug, skovejendomme, jagt - og liebhaverejendomme i Polen, Letland og Litauen.

  I vores formidlingsvirksomhed arbejder vi diskret med at skabe forbindelse mellem interesserede købere og sælgere. Vi har kontakt til ekspertise indenfor alle almene og konkrete spørgsmål vedrørende ejendomshandel.


       12-01-2016

  .

  Formidling af landbrugsvirksomheder

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Ét af vores forretningsområder er formidling af landbrugsvirksomheder og udvikling af landbrugsprojekter i Mellem- og Østeuropa.
       11-10-2015

  Stien til den ideelle virksomhed.

  .

  Med det store udbud af virksomheder, skulle man tro, at det var let at identificere den rette virksomhed. Men i praksis viser problemstillingen sig dog at være forbundet med vanskeligheder. Disse vanskeligheder kan for eksempel være:

 • Gennemførelse af købet i perioder med problematiske finansieringsforhold.
 • De udbudte virksomheder ligger i et geografisk område, som ikke er optimale for køber og dennes familie.
 • Virksomhederne er udbudt til en urealistisk pris.
 • Branchen er forkert.
 • Størrelsen og potentialet ikke tilfredsstillende o.s.v.

 • Den vigtigste faktor er branchevalget og derefter følger den geografiske placering af virksomheden.

  Størrelsen af virksomheden er ikke et afgørende kriterium ved køb af virksomhed. Både virksomhedens organisation og økonomi spiller kraftigt ind for køber ved det endelige valg af virksomhed. Med til problemstillingen, at få identificeret den rette virksomhed - ønskevirksomheden – hører dog, at mange små virksomheder ikke er levedygtige efter gennemførelse af et generationsskifte. Dette faktum skal overvejes nøje.

  Det er relativt få virksomheder, der fremtræder som værende til salg. Skønsmæssigt er det kun 15-20% af virksomheder, der reelt er til salg, som optræder i databaser. Hovedparten placeres via virksomhedsmæglere eller andre rådgivere enten til udvalgte strategiske købere, finansielle købere eller købere i virksomhedsmæglerens egen database.

  Et effektivt netværk er afgørende.


       27-09-2015

  Overvejelser om køb af virksomhed.


  Når overvejelserne om en så stor beslutning som køb af virksomhed påbegyndes, er der en række spørgsmål, der melder sig.

  De første spørgsmål retter sig mod købers egen situation. Før disse spørgsmål er vurderet og besvaret, er der ikke grundlag for at arbejdere videre med købsplaner.

  • Muligheder og begrænsninger?
  • Hvad er udgangspunktet for køber?
  • Hvorledes er den personlige styrke og kompetence?
  • Hvorledes er den økonomiske status?
  • Hvorledes er baglandet (familien og medarbejdere) indstillet?
  • Hvorledes skal processen styres optimalt?

  Når de personlige forhold er tilstrækkeligt afklaret, melder der sig en række nye overvejelser.

  • Hvorledes identificeres den rette virksomhed?
  • Hvor skal virksomheden være beliggende?
  • Hvilken branche ønskes?
  • Hvilken størrelse ønskes?
  • Hvorledes er virksomhedens generelle konkurrencesituation?
  • Hvilke produkter?
  • Hvorledes er konkurrencen for produktet?

  Det kan i sig selv være problematisk at få defineret, hvorledes købers egne ønsker til virksomheden er, men når det er fastlagt, foreligger der en række mere specifikke problemstillinger.

  Når ønskevirksomheden er fundet:

  • Kan køber gøre en positiv forskel i virksomheden?
  • Hvad skal prisen på virksomheden være?
  • Hvem kan sætte prisen på virksomheden?
  • Hvorledes er produktionsapparatet med hensyn til alder og sammensætning?
  • Hvorledes er organisationen i virksomheden?
  • Hvorledes er indtjeningsforholdene?
  • Hvorledes er finansieringsforholdene i virksomheden?
  • Hvorledes sammenlignes virksomheden med andre og branchen?
  • Hvilke garantier stiller sælger?

  Det er meget vigtigt for en køber at få dannet det helt rigtige rådgiverteam, der kan assistere køber både fagligt og personligt i en så kompliceret proces.

  • Hvem skal indgå i rådgivningen?
  • Hvem skal rådgive i de konkrete situationer?
  • Hvad må det koste?

  En køber besidder sjældent en tilstrækkelig kapital til at realisere virksomhedskøbet. Derfor opstår en ny række spørgsmål.

  • Finansieringen?
  • Egenkapital?
  • Fremmedkapital?
  • Medinvestorer?
  • Skal sælger medvirke ved finansieringen?
  • Skal der ske løbende betaling (earn out)?

  Når disse mange spørgsmål er besvaret, er det en forudsætning, at en virksomhedskøber kan skabe en værdi i den købte virksomhed - han eller hun skal kunne gøre en positiv forskel! Køber kan forøge virksomhedens omsætning, reducere omkostningerne, forbedre købs- og salgsbetingelser m.v. for derved at skabe en bedre pengestrøm. Muligheder findes også ved at reducere risici, reducere den bundne kapital m.v.

  Endelig kan virksomheden udgøre en platform for senere tilkøb af andre virksomheder og derved skabe synergifordele.


       20-08-2015

  Muligheder og begrænsninger.

  .

  Beslutning om køb eller salg af virksomheden er en af de største beslutninger i både ejerens og virksomhedens liv - og kan sidestilles med beslutningen om etableringen i sin tid.

  Køb eller salg af en virksomhed er en alvorlig sag og en proces, der altid vil være forbundet med en vis usikkerhed. Det er ligeledes en situation, hvor parterne meget sjældent sidder inde med viden og erfaring.

  Ofte køber eller sælger man kun sin virksomhed én gang i livet.

  Uanset om det er en bestående virksomhed eller nyetablering gælder det, at forretningsideen skal være på plads. Købet skal basere sig på en intention om at ville udvikle virksomheden i en bestemt retning, med en tro på, at der kan opnås konkurrencedygtighed og/eller anden gevinst.


       22-07-2015

  Support

  .

  Jesper Kjær ApS støtter professionelle investorer og industri- og servicevirksomheder fra opkøbs- eller salgsovervejelser til gennemført transaktion og integration. Vi arbejder meget tæt sammen med din virksomhed og med øvrige rådgivere inden for fx jura, regnskab, finans og miljø. Vi har den strategiske forståelse og den operative indsigt til at udfordre forestående opkøb og til at gennemgå opkøbskandidater for at finde både styrker og svagheder.


       23-06-2015

  Hvilke planer har I for opkøb og fusioner, og hvordan sikres synergi?

  .
  • Hvem er de bedste ejere af jeres aktiviteter, og ved I, hvad der skal til for at gøre jer til en attraktiv køber, partner eller opkøbskandidat?
  • Hvilke tiltag realiseres bedst gennem ikke-organiske aktiviteter, og hvad er muligheden for opkøb og fusioner?
  • Hvad er rationalet for at foretage opkøbet?
  • Har I ressourcerne og kompetencerne til at se muligheder, evaluere kandidater, lede processen og foretage due diligence?
  • Mange fusioner og opkøb fejler på menneskelige forhold
   – er due diligence, organisering og Post-Merger-plan indrettet tilstrækkeligt?

       12-06-2015

  Vækst er ikke en engangsforestilling.

  .

  Hovedparten af strategiske dagsordener handler om profitabel vækst, og mange virksomheder oplever et behov for at gøre det til et virksomhedsanliggende.

  Det kræver en samordning af indsatserne inden for opkøb, produktudvikling, salg, marketing og prissætning i et sammenhængende program. Samtidig skal din organisation kunne følge med og være skalerbar.

  • Hvad har drevet væksten hidtil,
   og hvad skal ”vækst-DNA’et” være fremadrettet?
  • Evner I at vokse reelt, profitabelt og styrkes derved?
  • Hvordan sikrer I, at væksten ikke ”forsvinder” igen
   eller viser sig ikke at øge værdien?
  • Hvad er de markante komponenter i programmet for de næste to-fire år
   – og hvordan skal de spille sammen og understøtte hinanden?
  • Hvordan organiserer I jer til at gennemføre, drive og følge op på tværgående initiativer?
  • Hvordan sikrer I, at forsyningskæden kan følge med og understøtte udviklingen og at organisation og systemer er indstillet til at spille med?

       02-05-2015

  Kunsten at gøre en god handel i vanskelige tider.

  .

  Markedet for fusioner og opkøb i Europa har ændret sig meget. Typen af transaktioner, den måde, de bliver finansieret og udført, har ændret sig radikalt.

  Din virksomhed prøver måske at afhænde eller erhverve aktiver for at starte ny virksomhed eller øge markedsandelen. Uanset om du ønsker at købe eller sælge, så er du nødt til at finde og analysere værdi og risiko, for at finde ud af, om modellen er solid. Dette er især gældende, når man handler i udlandet.

  .

  Vi kan hjælpe dig med dette.

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab for projektudvikling og innovativ tilgang til forretningsudvikling. Vi specialiserer os i at finde muligheder eller ideer til at indføre ny teknologibaserede og kommercielt lovende produkter i markeder under udvikling.

  Vores position er baseret på en dyb forståelse af de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med i morgen. Vi sætter en ære i at være en engageret partner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling og formidling af virksomhed i udlandet er en kompleks proces, men vi glemmer aldrig, hvad der skaber værdi for vores kunder.

  Gennem års udvikling af investeringsprojekter i Europa og Nordafrika, har vi groet vores færdigheder med små skridt. Vi har udviklet et stort og effektivt netværk, egnet til denne type af international udvikling. Vi udvikler, co- udvikle eller formidle en bred vifte af projekter og er aktiv i formidlingen af virksomheder og fast ejendom til internationale investorer.

  .

  På grund af de alsidige forretning, vi gør, og den konstante dialog med mange forskellige investorer med endnu flere idéer og mål, har vi formået at matche virksomheder til gavn for alle involverede parter.

  Sammen med et omfattende netværk af samarbejdspartnere, har vi kontakt med mange unikke investorer og opkøbskandidater. Vi kan hjælpe dig med at afgøre, om strategi og processer er skræddersyet til dine forretningsmæssige mål og fungerer effektivt. Uanset om du planlægger at afhænde eller erhverve aktiver, kan vi hjælpe dig med at navigere gennem det komplicerede skiftende landskab af fusioner og erhvervelse, tage velovervejede beslutninger, og at komme til den rigtige transaktion.


       09-04-2015

  Små vandkraftværker.

  .

  Projekter for små vandkraftanlæg tilhører en lille eksklusiv niche i markedet for vedvarende energi i Polen. Der er kun et begrænset antal projekter til rådighed, men nok til at samle en interessant portefølje.

  Landskabet i Polen er temmelig fladt, og der skabes ikke en høj vandsøjle til at drive turbinerne. Floderne i Polen transporterer en stabil og temmelig stor mængde vand hele året og mangler ikke vand i de tørre sæsoner som nogle floder gør i f.eks. Balkan, Rumænien, Spanien osv.

  Teknologien for de "flade jord" vandkraftværker er forskellig fra den teknologi, der anvendes til "bjergrige land" vandkraftværker. Vandkraftværkerne skaber sin kraft fra langsomt strømmende floder som det er tilfældet i f.eks alle vandkraftværker i Polen, de Baltiske lande og Finland.

  De små vandkraftværker i Polen er en god forretning.


  Skaber en god, stabil og pålidelig indkomst.

  .

  Investering i små vandkraftværker skal anskues forskelligt fra f.eks. vindenergi. Designlevetiden på en vindmølle er ca. 20 år, mens de vigtigste komponenter har en levetiden på over 50 år.

  Jesper Kjær ApS tilvejebringer og tilbyde små vandkraftværker, som investeringsprojekter eller projekter der allerede er i drift, og vi leverer tjenesteydelser i forbindelse med forvaltningen af investeringerne. Vi udfører vore tjenester til de internationale investorer, der anerkender værdien af at investere i små vandkraftværker og som søger pålidelige og langsigtede investeringsmuligheder.

  I løbet af de sidste par år har der været en stigende interesse for investeringer i Polen som i dag er et af de mest progressive og stabile markeder i Europa. Som det eneste lande i Europa, har Polen gjort økonomiske fremskridt i løbet af hele finanskrisen. Den generelle økonomiske usikkerhed i Europa har drevet denne tendens.

  Udvikling og formidling af fast ejendom er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.

  Alle vandkraftprojekter i Polen er for øjeblikket disponeret og ikke til rådighed for nye investorer, men vi arbejder på nye projekter.


       29-03-2015

  Bioenergi projekter.

  .

  Projekter for små biomasse kraft-varmeværker tilhører en lille eksklusiv niche i markedet for vedvarende energi i Letland. Der er kun et begrænset antal projekter til rådighed, men nok til at samle en interessant portefølje.

  60-70 % af Letland er dækket af skov. Desværre egner en stor del af træet sig bedst til afbrænding.

  .

  På grund af manglende faciliteter til udnyttelse af træet eksporteres en stor del i form af træflis, brænde eller råtræ. Denne type eksport af råvarer giver en lav salgsværdi og den lettiske regering har vedtaget forskellige initiativer der skal understøtte en bedre udnyttelse af råvarerne.

  Små biomasse kraft-varmeværker kan udnytte råvarerne lokalt og bidrage til en bedre udnyttelse af råvaren og til skabelse af arbejdspladser i områder med meget høj arbejdsløshed.

  De små biomasse kraft-varmeværker i Letland er en god forretning for investorer.


  Skaber en god, stabil og pålidelig indkomst.

  .

  Jesper Kjær ApS tilbyde små biomasse kraft-varmeværker i Letland, som investeringsprojekter og vi leverer tjenesteydelser i forbindelse med forvaltningen af investeringerne. Vi udfører vore tjenester til internationale investorer, der anerkender værdien af at investere i små biomasse kraft-varmeværker i Letland og som søger alternative, pålidelige og langsigtede investeringsmuligheder.

  I øjeblikket er vi i stand til at tilbyde 5 interessante og gode biomasse kraft-varmeværker i Letland.


       10-03-2015

  Vindkraft i Polen.

  .

  Polen har et meget gunstigt klima for investering i vedvarende energi. Polen er det største af de nye EU-lande. Mens den økonomiske vækst har aftaget i de fleste lande, har væksten i Polens bruttonationalprodukt (BNP ) i de seneste år været førende inden for EU. Økonomien i Polen er en høj-indkomst-økonomi og er den sjette største i EU. En af de hurtigst voksende økonomier i Europa , med en årlig vækstrate før ”2000 recession” på over 3,0% . Det er det eneste medlem af Den Europæiske Union der har undgået et fald i bruttonationalproduktet. Polen skabte i 2009 den højeste BNP-vækst i EU.

  Bruttonationalproduktet i Polen voksede 2,70 procent i fjerde kvartal af 2013 i forhold til samme kvartal året før. BNP årlig vækstrate i Polen er indberettet af det centrale statistiske kontor Polen (GUS). BNP årlig vækstrate i Polen i gennemsnit 4,24 procent fra 1995 til 2013 nåede et rekordhøjt niveau på 8,10 procent i fjerde kvartal 1996 og et rekordlavt niveau på 0,30 procent i fjerde kvartal af 2001.

  Som en stor og voksende økonomi, har Polen den største el-produktions-sektor i Europa med en kapacitet på 37,4 GW og produktion af 163 TWh i 2012. Forældede produktions aktiver, faldende reserve marginer og store afhængighed af kul til ca . 90 % af brutto- el-produktion (det højeste niveau i EU) øger behovet for nye, rene, produktionskapacitet. Som et resultat, har Polen én af de mest attraktive vedvarende regimer i Europa. I december 2010 fremlagde Polen-Europa-Kommissionen sine vejledende mål for at installere mellem 10,5 GW og 12,5 GW kapacitet vedvarende energi i 2020 , med henblik på at nå op på 15 % af den samlede energiproduktion i 2020 og 20 % i 2030. I 2020 er målet at den samlede produktion af vedvarende energi vokser med mellem 25,4 TWh til 30,1 TWh per år. For at nå disse mål, vil Polen være nødt til at installere mellem 800 MW og 1000 MW vedvarende kapacitet årligt.

  Udvikling og formidling af vindkraft projekter.

  Sammen med et tysk/polsk konsortium har vi udviklet projekter til mere end 1.000 MW vindkraft langs den polske østersøkyst. Alle disse projekter er solgt til japanske, tyske, østrigske og spanske investorer. Nogle er i drift, og nogle er under opførelse. De resterende venter til start på opførelse.

  På grund af effektivitets- og miljøspørgsmål planlægger den polske energisektor at lukke ca. 6.000 MW eksisterende konventionel produktionskapacitet ( kulkraft ) inden udgangen af 2018.

  I dag udvikler, medudvikler, mægler og formidler vi vindkraftprojekter i Polen, Tyskland, De Baltiske Stater, Rumænien og Nordafrika.

  Især i Polen har vi en pipeline af projekter til rådighed.


       13-02-2015

  Vindkraft.

  En af nutidens største globale udfordringer er behovet for mere økonomisk, overkommelig, pålidelig , ren, sikker og vedvarende elektricitet. Udelukkende at være afhængig af kul, olie, naturgas og nuklear brændsel til at generere elektricitet er langt fra optimal. Fossile brændstoffer er hverken vedvarende eller rene.

  I de senere år er vindenergi blevet en af de mest omkostningseffektive vedvarende energiteknologier. Vindmøller er gennemprøvet og testet teknologi der giver en sikker og bæredygtig energiforsyning. På gode vind-sites, kan vindenergi allerede konkurrere med konventionel energiproduktion.


       12-01-2015

  Om landbrug i Polen

  .

  Polen er det niende største land i Europa. Det grænser op til syv andre lande og til Østersøen. Størstedelen af landet er lavland.

  I 1996 var 59% eller ca. 18,5 mio. ha af Polens samlede areal på 31,1 mio. ha udnyttet landbrugsareal. Heraf udgør agerjord langt den største del med 14,1 mio. ha, efterfulgt af enge på 2,8 mio. ha, vedvarende græs på 1,4 mio. ha. Af det udnyttede landbrugsareal udgør agerland i Polen 76%, hvor det tilsvarende tal for de gamle EU-lande kun er 56%.

  Der dyrkes først og fremmest korn, specielt hvede og rug, og i mindre grad kartofler, foderafgrøder, sukkerroer, oliefrø og bælgplanter. For de fleste afgrøders vedkommende har produktionen i de senere år været lavere end før systemskiftet. Generelt ligger selvforsyningsgraden for de fleste afgrøder mellem 90 og 100%,

  Polen er storproducent af landbrugs, gartneri og animalske produkter. Polen er næststørst i hele Europa inden for frugtproduktion - primært hindbær og ribs og æbler. Polen er verdens 2. største producent af rug og verdens 6. største producent af kartofler. Endelig har Polen en stærk position inden for svine- og mælkeproduktion, som verdens hhv. 7. og 11. største producent.

  Den gennemsnitlige bedriftsstørrelse på landbrug i Polen ligger på 8 ha (i forhold til et EU-gennemsnit på 18,7 ha). Der er en tendens til flere små og store bedrifter på bekostning af de mellemstore brug. På landsplan varierer bedrifternes størrelse fra et gennemsnit på godt 3 ha. i det sydlige Polen, til over 20 ha i det nordvestlige Polen. 95,5 % af den polske landbrugsjord bliver dyrket i den private sektor, hvoraf 87,7 % er familielandbrug.

  En stor del af bedrifterne dyrkes stadig ekstensivt med et lavt forbrug af gødning og sprøjtemidler såvel som industrielle foderstoffer - i særdeleshed til kvæg. De mere kommercielt orienterede bedrifter, som bruger moderne metoder, er i stand til at konkurrere med bedrifter i EU, både hvad angår kvalitet og produktivitet. Disse bedrifters andel har været jævnt stigende. Andelen af kommercielle landbrug udgør nu 64,4% af den samlede landbrugsproduktion.

  Landbrug i efterkrigstiden:

  Det polske landbrug adskiller sig en del fra landbruget i de andre tidligere kommunistiske lande i Mellem- og Østeuropa, da landbruget aldrig blev fuldstændigt kollektiviseret. Flere på hinanden følgende kommunistiske regeringer accepterede til sidst den privatejede landbrugsbedrift som hovedhjørnestenen for fødevareproduktionen i Polen. De private brug har derfor haft stor betydning i hele efterkrigstiden. Statsbrugene havde omkring ¼ af jorden, og de private brug ca. ¾. Statsbrugene lå hovedsageligt i de områder, som Polen overtog fra Tyskland efter 2. Verdenskrig, og den gennemsnitlige størrelse lå på ca. 3300 ha. De private brug var meget små, normalt under 5 ha. Efter den politiske omvæltning i 1989 blev en stor del af statsbrugene privatiseret, udstykket og solgt, eller forpagtet til private landbrugere, og landbruget gennemgik en kraftig omstrukturering.

  Kilder: Den danske ambassade og EU direktoratet.

  .

  Polens klima:

  Polen har tempereret klima, men vejrforholdene er meget forskellige alt efter hvor i landet man befinder sig. Hvis man f.eks. tager Masurien i det nordøstlige Polen, ligner klimaet mere kystklima, fordi der blæser milde vinde fra Østersøen ned over området. Det betyder, at somrene ikke bliver for varme, og vintrene ikke for kolde, og det er derfor et godt klima til planteavl.

  Allmetsat.com    er det muligt at få flere detaljer om nedbør, temperaturer, solskinstimer osv. i de enkelte områder i Polen.

  Bonitets klassificering:

  Her finder du en tilnærmet sammenligning af den polske bonitets klassificering    med andre europæiske standarder.

  Aktuelle landbrug til salg:

  Her finder du aktuelle landbrug til salg    i Polen og Letland.       03-11-2014

  Indtroduktion til landbrug i Polen

  .

  Polen har siden kommunismens fald gennemgået en rivende udvikling, forstærket af sin indtræden i EU i 2004. Udviklingen har været båret af en naturlig organisk vækst skabt indefra, og denne positive udvikling ser ud til at fortsætte. Polens banker har traditionelt været meget konservative, og erhvervslivet er ikke ramt så hårdt under finanskrisen som så mange andre lande.

  Priserne på landbrugsjord er steget markant siden 2004, og der har under finanskrisen ikke været tale om egentlige prisfald på jord.

  Den føromtalte stærke udvikling i Polen generelt og en naturlig effektivisering af det polske landbrug, har fastholdt en positiv udvikling og interesse for investering i polsk landbrug. Eksperter skønner derfor, at der fortsat kan forventes store værdistigninger på jord i Polen i de kommende år.

  Polen ligger kun få timers kørsel fra Danmark, og etablerer man sig i Polen, enten med sin hovedbedrift eller med gård nummer to, er det ikke længere væk, end at man kan holde den tætte kontakt ved lige.

  Vi har gjort det til vores speciale at finde netop den type ejendom, en investor er interesseret i. Normalt holder vi et indledende møde med investor og snakker ønskerne og muligheder igennem. Det er jo som regel meget store investeringer, der er tale om, og hvis en investering i udlandet ikke bliver håndteret forsigtigt og korrekt, kan det risikeres at blive en dyr oplevelse.

  Jesper Kjær ApS arbejder i investors interesse og der indgås forud for detaljerede oplysninger og fremvisning en konsulentaftale. Det vil sige; at investor betaler et honorar til Jesper Kjær ApS hvis det kommer til en transaktion.

  Vi bestræber os på at gøre vores yderste for, at en investering bliver en succes ved i stor udstrækning at drage nytte af det netværk, vi har opbygget i Polen gennem de sidste 15 år.

  Her finder du aktuelle landbrug til salg    i Polen og Letland.       11-09-2014

  Erfarne projektudviklere

  Jesper Kjær ApS er et alsidigt konsulentselskab, der siden 2001, har udviklet projekter for vedvarende energi i Central- og Østeuropa. Gennem en kombination af selvstændig udvikling, udvikling i jointventure og strategisk samarbejde, har vi deltaget i udvikling af projekter for mere end 1.000 MW vindmøller.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner, og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling af energiprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.

  Vi udvikler p.t. projekter i Polen, Letland, Litauen, og er ved at undersøge mulighederne i Hviderusland. Derudover er vi aktive i udvikling af vindmølleprojekter i Marokko.

  Vi tilbyder en balanceret portefølje af levedygtige projekter.


       12-08-2014

  Fortsat stigende energiforbrug i verden
  - og en stadig større del produceres som alternativ energi.

  Ifølge "Global Wind Energy Council", steg verdens installerede vindkapacitet med en gennemsnitlig rate på mindst 21% om året mellem 2009 og 2014. Det repræsenterer et gennemsnitligt årligt tillæg på tæt ved 5 GW.

  For solenergi er væksten endnu mere imponerende. Imellem 1979 og 2009, nød solenergi en 33% sammensat årlig vækstrate, og det ser ud til at stigningen vil fortsætte.

  Prognoserne for vækst i biomassebaserede energikilder afhænger af udviklingen af teknologier, der gør energien mere tilgængelig for forbrugerne, men der er ingen tvivl om potentialet, allerede med de eksisterende teknologier.


       07-02-2014

  "Clean energy is our business"

  Investering i vedvarende energiprojekter er i en rivende udvikling både inden for vind-, solenergi, biomasse m.v. Godt hjulpet på vej af velvillige investorer, der har set mulighederne for at bidrage til et bedre miljø, flankeret af et højt afkast. For en seriøs investor er det væsenligt at sikkerheden i investeringen er uafhængig af konjunkturer og globale katastrofer, da der som regel er indgået langsigtede kontrakter, som sikrer afsætningen af den producerede energi til faste, høje priser.


       22-01-2014

  Formidling af landbrugsvirksomheder

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed. Ét af vores forretningsområder er formidling af landbrugsvirksomheder i Polen.


  Kontakt os for yderligere information  


       27-05-2013

  3 værdier danner grundlaget for den måde, vores virksomhed drives på:

  Resultatorienteret:
  Vi har konstant fokus på det, der skaber værdi for vore kunder, og sætter en ære i at gøre det umulige muligt.

  Visionær:
  Vi søger hele tiden at være på forkant med, "hvor vinden blæser".

  Dedikeret:
  At være en meget engageret, ansvars- og kvalitetsbevidst samarbejdspartner, der sikrer fortsat fremdrift i projektet.


       11-04-2013

  Projektudvikling:
  Jesper Kjær ApS vil udvirke bæredygtige projekter med passion og professionalisme.


       05-04-2013

  Inspirerende:
  Jesper Kjær ApS vil kunne tiltrække, begejstre, inspirere, innovere og nære forskelligartethed.
  Jesper Kjær ApS vil vise områder og muligheder inden for en bæredygtig samvittighedsfuld og omhyggelig udvikling.


       05-04-2013

  Innovativ:
  Jesper Kjær ApS vil være førende inden for innovativ tilgang til forbedrede forretnings muligheder og resultater i Østeuropa.


       29-03-2013

  Kompetent:
  Jesper Kjær ApS vil være den foretrukne partner når det gælder viden, dialog og nytænkning samt kompetenceudvikling inden for investeringer i Østeuropa.


       28-03-2013

  Sparring partner:
  Jesper Kjær ApS skal være den helt naturlige sparringspartner, når man skal vælge investeringer i Østeuropa.


       22-03-2013

  Baggrund:
  Fundamentet for etableringen af selskabet var en omfattende erfaring inden for den elektriske energi sektor, fra Vestas - verdens førende producent af vindenergi systemer - og et succesfuldt samarbejde med en international gruppe af projektudviklere.

  Fremadrettet:
  Samarbejdet med den internationale gruppe af projektudviklere er fortsat en væsentlig hjørnesten, men vi er nu også aktive som selvstændig udvikler, medudvikler / partner og konsulent på flere typer af investeringsprojekter.
  Derudover formidler vi større investeringsobjekter i Østeuropa til internationale investorer.
  Formidling af store landbrug i Polen er vores specialitet.


       22-03-2013

  Jesper Kjær ApS er en alsidig udvikler og formidlervirksomhed, der beskæftiger sig med vedvarende energiprojekter, investeringsprojekter, ejendomshandel og formidling, erhvervsmatchning og konsulentydelser i Mellem- og Østeuropa.

  Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt.

  Udvikling og formidling af investeringsprojekter er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.


    Tilbage