Når beslutningen er tagetNår den rette virksomhed - som man ønsker at købe - er identificeret skal købsprocessen sættes i gang.

Det er et kompliceret forløb med mange varianter og involverer en række rådgivere.

Det er meget vigtigt at denne proces bliver koordineret effektivt.

En transaktion indebærer ikke kun at tage arbejdstøjet på og komme i gang med produktionen. Både køber og sælger undervurderer ofte det arbejde der skal gøres for at gøre en transaktion til den succes alle håber på.

Det er vigtigt at formulere alle overvejelser skriftligt. Uanset om man er køber eller sælger ser virkeligheden måske anderledes ud når den er formuleret skriftligt end de drømme man måske ønsker at realisere. En virksomhed skal kunne håndtere og være forberedt på alle de udfordringer den kommer til at møde i fremtiden. Derfor er det vigtigt at lægge robuste planer, især hvis man vækster i udlandet.

Mange kommer let hen over virksomhedsplanen – og en overvurdering af omsætningsmuligheder kan let løse problemer i et problemfyldt budget. Løber man først tør for kapital eller likviditet er det svært at rette op på en fejlslået kurs.

Virksomhedshandler bliver ofte gennemført med en følelse af gensidig tillid og mange lader ”følelserne få for meget plads” i en proces der bør være konstruktiv og rationel. Desværre opdager mange for sent at man ikke har den samme forståelse af situationen. Konsekvenserne kan være fatale for både køber og sælger. En grundig tilstandsvurdering (due diligence) er nødvendig og til gavn og sikkerhed for både køber og sælger.

Sikkerhed er mere vigtig i en transaktion end prisen. Det er vigtigt at vælge gode rådgivere med den nødvendige specialist viden og kende de fulde konsekvenser af de beslutninger der bliver taget. Mange er uvillige til at klargøre og modne en transaktion. Det er problematisk, da det kan medføre manglende fokus på selve transaktionen.

Vi kan hjælpe dig.

Jesper Kjær ApS er et diversificeret konsulentfirma til projektudvikling og innovativ tilgang til forbedret forretning. Vi er specialiseret i at finde muligheder for, eller ideer til at indføre nye teknologibaserede og kommercielt lovende produkter i udviklingsmarkeder.

Vores position bygger på en dyb indsigt i de lokale muligheder - og evnen til at være på forkant med morgendagens strømninger. Vi sætter en ære i at være en engageret samarbejdspartner og vi har gjort det til vores varemærke at gøre det umulige muligt. Udvikling og formidling af virksomhed er en kompleks proces, men vi har altid øjnene rettet mod det, der skaber værdi for vores kunder.

Gennem mange års udvikling af investeringsprojekter i Europa og Nordafrika, har vi groet vore kompetencer med små skridt. Vi har udviklet et stort og effektivt netværk, passende for denne type af international udvikling. Vi udvikler, co-udvikler eller formidler en lang række projekter og er aktive i formidling af virksomheder og fast ejendom til internationale investorer.

På grund af den diversificerede forretning, vi gør, og den konstante dialog med mange forskellige investorer med endnu flere ideer og mål, har vi formået at kryds matche virksomheder, til gavn for alle involverede parter.